Definitief besluit Wet bodembescherming Thijmstraat 139-141 in Nijmegen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen heeft een evaluatieverslag ontvangen van een bodemsanering. De sanering is uitgevoerd ter plaatse van de Thijmstraat 139-141. Een deel van de sanering is uitgevoerd in februari 2020. Deze deelsanering is beschreven in een tussenevaluatierapport dat is goedgekeurd op 10 september 2020. Inmiddels is de sanering afgerond en is er een definitief evaluatierapport opgesteld.

Op de locatie is in februari 2020 een deel van de aanwezige bodemverontreiniging met zware metalen PAK, PCB, tetrachlooretheen (PER) en minerale olie verwijderd. Daarna is de resterende bodemverontreiniging (restverontreiniging) afgedekt met verhardingslagen van betonklinkers en van menggranulaat, omgeven door geotextiel en afgedekt met grind. De overige verontreiniging is afgedekt door de bebouwing. Door het ontgraven en afdekken van de bodemverontreiniging is geen contact meer mogelijk met de onderliggende restverontreiniging. Met de bodemsanering is de locatie geschikt gemaakt voor het huidige bodemgebruik (wonen).

Op de eerdere bekendmaking zijn geen reacties binnengekomen.

Het college heeft het evaluatieverslag goedgekeurd. Daarmee stemt het college ook in met het resultaat van de sanering.

Inzage

U kunt het besluit en de erbij horende stukken inzien via onderstaande snelkoppelingen. Ze kunnen ook digitaal worden ingezien bij de gemeentelijke informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen.

Bezwaar

Er is een bezwarentermijn van 6 weken vanaf 3 april 2024. Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen in deze periode een bezwaarschrift indienen.

Als u bezwaar wilt maken, moet u het bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen, t.a.v. Afdeling Juridische Zaken, team rechtsbescherming (VJ50), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval staan:

- Uw naam en adres;

- de datum;

- tegen welk besluit u bezwaar maakt;

- waarom u bezwaar maakt;

- ondertekening bezwaarschrift.

Voor informatie kunt u contact opnemen met A.I. ten Have-Gareman van Bureau Archeologie en Bodemkwaliteit, telefoonnummer (06) 5002 8569. E-mailen kan ook: bodem@nijmegen.nl 

Snelkoppelingen naar het besluit en de onderliggende stukken:

- Besluit instemming saneringsevaluatie: http://www.nijmegen.nl/vergunningpagina/Document/DownloadOne?documentNr=D240266887

- Saneringsevaluatie Nijmegen, sanering Thijmstraat 139-141: http://www.nijmegen.nl/vergunningpagina/Document/DownloadOne?documentNr=D240059197

Naar boven