Bekendmaking voorgenomen uitgifte van grond door de gemeente Wijchen

 

 

De gemeente Wijchen heeft het voornemen om het jachtrecht op gemeentegrond in het gebied van de Loonse Waard te Wijchen wederom te verhuren aan Wild Beheer Eenheid Wijchen en Waal (hierna: WBE)

 

Motivering

Ter voorkoming van wildschade verhuurt de gemeente al geruime tijd het jachtrecht op gemeentegrond in het gebied van de Loonse Waard te Wijchen aan WBE Wijchen en Waal. Aangezien de bestaande huurovereenkomst door tijdsverloop is geëindigd, is de gemeente voornemens een nieuwe huurovereenkomst met deze WBE aan te gaan.

Dit jachtrecht omvat 16 kadastrale percelen, kadastraal bekend gemeente Wijchen, sectie N, nummers 52,53,54,58,67, 73,76,77,78,79,91,93, gemeente Wijchen, sectie P, nummers 332, 927 en gemeente Balgoij, sectie B, nummers 527, 528 en 551. De totale grootte is bijna 9 hectare.

Genoemde gemeente-eigendommen liggen binnen het werkgebied van deze WBE. Het verhuurde jachtrecht wordt door de WBE doorverhuurd aan diens leden-jachtveldhouders die deze percelen beheren en bejagen. De gemeente is voornemens een nieuwe 6-jarige huurovereenkomst met de WBE te sluiten en daarmee continuatie qua voorkóming van wild- schade te waarborgen. De gemeente is van mening dat WBE Wijchen en Waal de enige serieuze kandidaat is voor het huren van het jachtrecht op deze percelen omdat zij de enige zijn die op verantwoorde wijze regionaal uitvoering kunnen geven aan het provinciaal vastgestelde Faunabeheerplan en het gegeven dat geen andere partij binnen onderhavig werkgebied de beschikking heeft over de wettelijk vereiste minimaal 40 hectare aaneengesloten bejaagbare percelen.

 

Reageren

Tegen de voorgenomen verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen grondverkoop en merkt u zichzelf aan als belanghebbende dan dient u dat kenbaar te maken binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van deze bekendmaking. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn.

 

 

Reacties kunnen worden verstuurd naar:

Gemeente Wijchen

T.a.v. team Grondzaken

Postbus 9000

6600 HA Wijchen

 

Wijchen, 4 april 2024

Burgemeester en Wethouders van Wijchen

R. Helmer-Englebert, burgemeester

J. te Boekhorst, gemeentesecretaris

Naar boven