Bekendmaking coördinatiebesluit plangebied De Boomgaard

Binnen het bestaand stedelijk gebied van Best, omsloten door de wegen Zomereik, Oranjestraat, Bosseweg/Oude Rijksweg en De Wilg, ligt het plangebied De Boomgaard.

Op 18 maart 2023 heeft de gemeenteraad van Best het volgende besloten:

 

  • 1.

    Een coördinatiebesluit te nemen, op basis van Afdeling 3.5 van de Algemene wet bestuursrecht, voor de verdere voorbereiding en bekendmaking van de samenhangende besluiten ten behoeve van de (deel)ontwikkeling van het plangebied De Boomgaard;

  • 2.

    Het college aan te wijzen als coördinerend bestuursorgaan.

Toelichting

Op grond van afdeling 3:5 van de Algemene wet bestuursrecht is het mogelijk om de behandeling van samenhangende besluiten te coördineren. Deze afdeling regelt één uniforme procedure voor de voorbereiding, totstandkoming en rechtsbescherming van besluiten. 

 

De coördinatieregeling is van toepassing als de wet (de Omgevingswet of een andere wet) dat regelt, of als de bevoegde bestuursorganen dat beslissen in een zogenoemd coördinatiebesluit. In dit geval heeft de raad een coördinatiebesluit genomen.

 

De coördinatieregeling is niet beperkt tot een bepaald type besluiten. Zij kan van toepassing zijn op alle soorten besluiten. Denk aan een ruimtelijke procedure, beschikkingen en bijvoorbeeld algemeen verbindende voorschriften (algemene regels). Er dient sprake te zijn van een samenhang tussen de besluiten. Het college van burgemeester en wethouders verzorgt de coördinatie tussen de betreffende besluiten.

 

Tegen het besluit om de coördinatieregeling van toe te passen is geen zienswijze, bezwaar of beroep mogelijk. Dit volgt uit artikel 8:4 lid 1 onder e van de Algemene wet bestuursrecht. De bekendmaking en terinzagelegging van de betreffende ontwerpbesluiten zal op een later moment (gelijktijdig) plaatsvinden, waarna het mogelijk is zienswijzen in te dienen.

Naar boven