Evaluatie Cultuureducatie

Het college van B en W besluit:

 

  • 1.

    In te stemmen met de conclusies uit de evaluatie cultuursubsidie

  • 2.

    De regeling continueren en instemmen met alle aanbevelingen uit de evaluatie cultuursubsidie

  • 3.

    € 50.000 ongebruikt budget van de regeling inzetten voor het cultureel programma

  • 4.

    De gemeenteraad te informeren over de evaluatie cultuursubsidies door middel van bijgevoegde raadsinformatiebrief.

Wijziging Nadere subsidieregeling cultuureducatie jeugd gemeente Best 2021

 

Artikel

Was

Wordt

1.1.a.

Leerling: Inwoner van de gemeente Best die onderwijs volgt op het gebied van muziek-, dans/musical, theater, filmeducatie of beeldende kunst en die op 1 augustus van het cursusjaar minimaal zes jaar is en de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt.

Leerling: Inwoner van de gemeente Best die onderwijs volgt op het gebied van muziek, dans/musical, theater, filmeducatie/multimedia of beeldende kunst en die op 1 augustus van het cursusjaar minimaal vier jaar is en de leeftijd van 18 jaar nog niet heeft bereikt.

1.1.d.

Kunstdiscipline: muziek, dans/musical, drama, theater, filmeducatie/multimedia en beeldende kunst.

1.3.

De gemeente geeft een subsidie van maximaal 50 % van het lesgeld, met een jaarlijks door het college vast te stellen maximum, waarbij het onderwijs in de artikel 1.1. lid a genoemde thema’s minimaal bestaat uit tien lessen.

De gemeente geeft een subsidie van maximaal 50 % van het lesgeld, met een jaarlijks door het college vast te stellen maximum, waarbij het onderwijs in de artikel 1.1. lid a genoemde thema’s minimaal bestaat uit tien aaneengesloten lessen in dezelfde kunstdiscipline.

1.4.2.

Per inwoner kent de gemeente per cursusjaar subsidie voor maximaal één onderwijsvorm toe in het kader van deze regeling.

In het kader van deze regeling kent de gemeente per inwoner, per cursusjaar subsidie toe voor de kosten van de genoemde kunst- cultuurdisciplines, tot een maximum van het per jaar vastgestelde plafond.

2.1.1.

Ouders of voogden van de leerling kunnen de aanvraag voor subsidie indienen met behulp van een aanvraagformulier van de gemeente.

Ouders/verzorgers of voogden van de leerling kunnen de aanvraag voor subsidie indienen met behulp van een aanvraagformulier van de gemeente.

2.1.3.

De aanvraag voor subsidie wordt ondertekend door de ouders of verzorgers van de leerling.

2.2.1.

Een aanvraag voor een subsidie voor een cursusjaar dient uiterlijk 1 december van het betreffende cursusjaar ingediend te worden.

Een aanvraag voor een subsidie dient uiterlijk acht weken na aanvang van de eerste les te worden ingediend.

2.2.2.

Start de cursus ná 1 december, dan mag een aanvraag tot vier weken na aanvang van de lessen worden ingediend.

2.3.1.

Aanvragen worden uiterlijk binnen acht weken behandeld, nadat de volledige aanvraag is ontvangen.

Na ontvangst van een volledige aanvraag beslist het college binnen acht weken.

2.5.1.

Als een aanvraag wordt toegekend, wordt een beschikking tot subsidievaststelling afgegeven. Dit is mogelijk door toepassing van artikel 15 lid 3 van de Algemene Subsidieverordening gemeente Best 2020.

De verleende subsidie wordt direct vastgesteld.

2.6.2.c.

Staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en/of een btw-nummer kan overleggen of in loondienst is bij een rechtspersoon als muziekdocent.

Staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en/of een btw-nummer kan overleggen of in loondienst is bij een rechtspersoon als kunstvakdocent binnen de in de overwegingen genoemde disciplines.

3.1.1.

De Nadere subsidieregeling muziek-, dans en dramaonderwijs en culturele samenwerking, innovatie en reuring gemeente Best 2016 deel A wordt ingetrokken.

Deze regeling treedt in werking op 6 juli 2021

3.1.2.

Deze regeling treedt in werking op 6 juli 2021.

  • 2.

    De regeling is per 6 maart 2024 gewijzigd

Naar boven