Toestemming voor het plaatsen van een dakkapel, Heerensingel 73, 1715AB Spanbroek

Gemeente Opmeer heeft een Omgevingsvergunning verleend. Gemeente Opmeer geeft hiermee toestemming voor het plaatsen van een dakkapel op locatie Heerensingel 73, 1715AB Spanbroek. Het betreft de volgende activiteit(en):

  • Bouwactiviteit (omgevingsplan)

 

Waarom publiceert gemeente Opmeer dit bericht?

Een omgevingsvergunning wordt bij de gemeente aangevraagd om toestemming te krijgen om iets te bouwen, verbouwen, slopen, kappen of aan te leggen. Met dit bericht laat gemeente Opmeer u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. U kunt nu reageren als u het hier niet mee eens bent.

Bent u het niet eens met de omgevingsvergunning?

U kunt gemeente Opmeer tot 15 mei 2024 laten weten dat u het niet eens bent met de omgevingsvergunning. Dit heet bezwaar maken. U kunt bezwaar maken als de omgevingsvergunning tegen uw belangen ingaat. Als u hiervoor het besluit wilt inzien dan kunt u contact met ons opnemen. Wij nemen graag het besluit met u door.

Bezoek voor de openingstijden van het gemeentehuis de website: https://www.opmeer.nl. Voor informatie over het bekijken van de documenten of andere vragen kunt u ook bellen. Dit kan via het telefoonnummer 0226-363333.

Bezwaar maken kan via een brief aan het college van burgemeester en wethouders

Het adres is: Gemeente Opmeer, Postbus 199, 1715ZK Spanbroek.

In uw bezwaarschrift moet in ieder geval het volgende staan:

- uw naam, adres en graag ook uw telefoonnummer en emailadres;

- een duidelijke omschrijving van het besluit waartegen u bezwaar maakt (u kunt bijvoorbeeld de datum en ons kenmerk van het besluit vermelden of een kopie meesturen);

- de reden waarom u bezwaar maakt;

- de datum;

- uw handtekening.

Bij spoed kunt u een voorlopige voorziening vragen

Als u in beroep gaat, heeft dit geen schorsende werking. Dat betekent dat het besluit blijft gelden in de tijd dat uw beroep in behandeling is. Is er spoed en kunt u een beslissing op uw beroep niet afwachten? Dan kunt u een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechtbank. Daarmee vraagt u de rechter om de werking van het besluit van de gemeente uit te stellen.

Een voorlopige voorziening aanvragen kan alleen als u in beroep bent gegaan. Dit kan zowel digitaal als schriftelijk. Voor het digitaal indienen gaat u naar www.rechtspraak.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de behandeling van een voorlopige voorziening en de tarieven die hiervoor gelden.

Een schriftelijke voorlopige voorziening vraagt u aan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Noord-Holland, Postbus 1621, 2003 BR Haarlem.

Naar boven