Ontwerpbesluit hogere grenswaarde geluid Holtweg 7 te Gees

De Wet geluidhinder beschermt gebouwen en terreinen tegen te veel lawaai van wegverkeer, een spoorweg of een industrieterrein. Gebieden zijn hiervoor ingedeeld in zones. Per zone is er een voorkeursgrens en een bovengrens voor de geluidshinder bepaald.

Ter inzage

Op grond van artikel 110a Wet geluidhinder zijn burgemeester en wethouders voornemens vanwege de realisatie van een woning ter plaatse van Holtweg 7 te Gees hogere grenswaarden te verlenen. Het ontwerpbesluit hogere waarde voorziet in deze hogere waarden ten behoeve van wegverkeerslawaai en spoorwegverkeerslawaai. Het college besluit het ontwerpbesluit hogere grenswaarden gedurende 6 weken voor eenieder ter inzage te leggen.

 

De geluidbelasting als gevolg van het wegverkeer op de Holtweg overschrijdt bij de te realiseren woning de voorkeursgrenswaarde. De vast te stellen waarde bedraagt 50 dB Lden.

Aan de maximale ontheffingswaarde wordt echter wel voldaan. Wij mogen voor deze woning een hogere grenswaarde vaststellen. Daarom hebben wij het ontwerpbesluit Hogere grenswaarden opgesteld.

 

U kunt dit ontwerpbesluit hogere grenswaarde vanaf 2 april tot en met 13 mei 2024 digitaal inzien (als bijlage bij deze publicatie) of bekijken bij het Hof van Coevorden, Kasteel 1, 7741 GS Coevorden.

Wij werken op afspraak bij het Klantcontactcentrum. Voor informatie over het maken van een afspraak en de openingstijden van de balie kunt u terecht op de contact pagina van onze website.

 

Rechtsmiddelen

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een ieder zijn/haar zienswijze over het ontwerpbesluit naar voren brengen bij het college.

 

Dit kunt u op 3 verschillende manieren doen:

• mondeling via 14 0524, vraag dan naar team Omgevingsontwikkeling.

• schriftelijk via info@coevorden.nl

• schriftelijk via Postbus 2, 7740 AA Coevorden

De zienswijze moet worden ingediend binnen zes weken na de eerste dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd.

 

Meer informatie over het indienen van een zienswijze vindt u op: zienswijze indienen

 

Zaak: 17355-2024

Zaaknummer RUD: Z2024-004484

 

Naar boven