Regeling tot zestiende wijziging van de Regeling parkeerregulering en parkeerbelastingen Den Haag 2022

Toelichting

 

De aanwijzing van de plaatsen waar en de tijdstippen waarop tegen betaling van parkeerbelasting mag worden geparkeerd wordt gewijzigd. Dit in verband met:

 

  • -

    het invoeren van betaald parkeren in Vogelwijk-Midden en -Zuid op maandag tot en met zondag van 18.00 tot 24.00 uur. Na invoering van de parkeerregeling in Vogelwijk Noord (1 april 2023) kwamen er signalen uit de omgeving van ongewenste uitwijkeffecten en verhoogde parkeerdruk. Op basis hiervan is besloten om in Vogelwijk Midden en Zuid per 1 mei 2024 een parkeerregeling in te voeren en deze samen te voegen met Vogelwijk Noord. Deze invoering is besproken met de wijkvereniging Vogelwijk. De gebieden Vogelwijk Midden en Zuid worden toegevoegd aan het bestaande vergunninggebied Vogelwijk-Noord (38). Na deze toevoeging krijgt het vergunninggebied de naam "Vogelwijk".

  • -

    De brieven aan de adressen met parkeergelegenheid op eigen terrein (POET) zijn al verzonden. Hiermee wordt de POET geïnventariseerd. De eerste reacties daarop zijn al binnengekomen. De brieven aan alle adressen in Vogelwijk Midden en Zuid vallen binnenkort op de mat. Tevens wordt een ieder middels die brief uitgenodigd voor de inloopavond begin april.

 

  • -

    het terugdraaien van de uitbreiding van betaald parkeren in Rustenburg/Oostbroek naar maandag t/m zondag van 18.00 tot 24.00 uur, met uitzondering van de winkelstraatregeling in de Dierenselaan en Apeldoornselaan. Daar geldt op de aangewezen straatdelen een parkeerregeling op maandag t/m zaterdag 9.00 tot 24.00 uur en zondag 18.00 tot 24.00 uur;

 

  • -

    het terugdraaien van de uitbreiding van betaald parkeren in Laakhaven en Laakkwartier. In Laakkwartier wordt de parkeerregeling maandag t/m zondag van 18.00 t/m 24.00 uur. In Laakhaven wordt de parkeerregeling maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 24.00 uur en op zondag van 13.00 tot 24.00 uur. De vergunninggebieden voor bewoners worden niet samengevoegd. Dit betekent dat na het terugdraaien van de uitbreiding er twee vergunninggebieden voor bewoners zijn, te weten Laakhaven en Laakkwartier.

 

Besluitvorming

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

 

gelet op:

 

  • -

    artikel 225 van de Gemeentewet

  • -

    artikel 2:1, 5:8 en 5:9, tweede lid, van de Verordening parkeerregulering en parkeerbelasting Den Haag 2022

 

besluit vast te stellen de Regeling tot zestiende wijziging van de Regeling parkeerregulering en parkeerbelastingen Den Haag 2022.

 

 

Artikel I

De Regeling parkeerregulering en parkeerbelastingen Den Haag 2022 wordt als volgt gewijzigd:

  • A.

    Bijlage 1 wordt vervangen door bijlage 1 die bij deze regeling is opgenomen.

 

Artikel II

Deze regeling treedt in werking op 1 mei 2024, met dien verstande dat de bepalingen die op grond van deze regeling worden gewijzigd van kracht blijven voor de tijdvakken waarvoor zij hebben gegolden.

 

Den Haag, 19 maart 2023

Het college van burgemeester en wethouders,

 

de secretaris,

Ilma Merx

 

de burgemeester,

Jan van Zanen

 

Naar boven