Beoordelingsregels herontwikkeling historische boerenerven

Harderwijk en Hierden heeft een groot aantal cultuurhistorisch waardevolle boerenerven waar we trots op zijn. Deze willen we behouden en versterken. Dit willen we doen door een sloopbescherming aan deze erven toe te kennen, maar ook door herontwikkelingen mogelijk te maken. Gedacht kan worden aan het toevoegen van functies als wonen en kleinschalige bedrijvigheid, een passende landschappelijke inrichting maar ook door het verwijderen van bebouwing en groen dat niet op het erf thuishoort.

Samen met een projectgroep van Hierdenaren hebben we een lijst van alle cultuurhistorische boerenerven samengesteld. Daarbij zijn ook beoordelingsregels opgesteld waarbinnen de herontwikkeling van boerenerven plaats kan vinden. Hierbij is gebruikgemaakt van een aantal ‘proeftuinen’ ofwel voorbeeld erven in Hierden waar een herontwikkeling gewenst is.

De ‘Beoordelingsregels herontwikkeling historische boerenerven’ zijn voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Op 26 maart 2024 heeft zij met deze regels ingestemd en besloten deze vier weken ter inzage te leggen voor inspraak.

De ‘Beoordelingsregels herontwikkeling historische boerenerven’ liggen vanaf 2 april 2024 voor gedurende 4 weken voor iedereen ter inzage. Deze liggen in de stadswinkel van het Huis van de Stad (Havendam 56) en zijn ook digitaal te bekijken via [link naar website]. Tijdens de periode van terinzagelegging kan iedereen hierover een schriftelijke of mondelinge zienswijze indienen.

Op woensdag 17 april 2024 is er een inloopbijeenkomst gepland in het Dorpshuis van Hierden, Dorpshuisweg 9. Hier kunt u tussen 19.00 en 21.00 uur binnenlopen om de stukken te bekijken en uw vragen te stellen of opmerkingen te maken.

Wanneer u een zienswijze wilt indienen, stuurt u deze dan naar burgemeester en wethouders van Harderwijk, t.a.v. Domein Stad & Omgeving, postbus 149, 3840 AC Harderwijk. Vermeld op uw brief ‘zienswijze historische boerenerven). Het indienen van een digitale zienswijze kan alleen via www.harderwijk.nl/zienswijze. Wilt u liever een mondelinge zienswijze indienen, neemt u dan voor het maken van een afspraak contact op met Willeke van Santen via 0341-411417 of w.vansanten@harderwijk.nl

 

Naar boven