Weigering tot vaststelling bestemmingsplan ‘Partiële herziening De Riet 4 Nederweert-Eind’

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat de gemeenteraad van Nederweert op 6 februari 2024 heeft besloten het bestemmingsplan ‘Partiële herziening De Riet 4 Nederweert-Eind’ niet vast te stellen.

Het ter vaststelling aan de raad voorgelegde bestemmingsplan beoogde een gedeeltelijke herziening van het bestemmingsplan ‘Buitengebied Nederweert’ op de locatie De Riet 4 te Nederweert-Eind. Meer specifiek het planologisch wijzigen van de agrarische bedrijfsbestemming naar een bedrijfsbestemming voor een caravanstalling en een huisvestingsvoorziening voor internationale werknemers.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen van 21 oktober 2022 tot en met 1 december 2022. Tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn zienswijzen ingekomen. De zienswijzen hebben ertoe geleid dat aan de raad een ten opzichte van het ontwerp gewijzigd bestemmingsplan ter vaststelling is voorgelegd.

De raad heeft in zijn vergadering van 6 februari 2024 het voorgestelde raadsbesluit met een amendement aangepast en vervolgens conform besloten. De raad heeft besloten om het bestemmingsplan niet vast te stellen.

Het raadsbesluit, het daarbij behorende amendement en de niet vastgestelde stukken liggen van 5 april 2024 tot en met 17 mei 2024 ter inzage. U kunt deze stukken op afspraak inzien in het gemeentehuis. Het raadsbesluit met daarbij behorende amendement vindt u ook als bijlage bij deze publicatie. Voor het inzien van alle stukken kunt u contact opnemen met de gemeente Nederweert via info@nederweert.nl of telefoonnummer 0495-677111.

Het indienen van schriftelijk beroep is mogelijk vanaf de dag na terinzagelegging tot en met 17 mei 2024 bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, adres Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een niet-belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voor heeft gebracht tegen het ontwerp. U kunt gelijktijdig vragen om een voorlopige voorziening bij de voorzitter van bovengenoemde Afdeling.

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met een medewerker van het team Ruimte en Wonen.

 

Nederweert, donderdag 4 april 2024

Burgemeester en wethouders van Nederweert

Naar boven