Verkeersbesluit gemeente Amersfoort wijk Vathorst/Hooglanderveen: het opheffen van een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op de Haarlerberg ter hoogte van nummer 13

Zaak nr. DIR/SO/1884269

Burgemeester en wethouders,

INLEIDING

Bevoegdheid:

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amersfoort bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Op 21 februari 2024 is deze bevoegdheid in het Bevoegd-hedenbesluit Gemeente Amersfoort 2024 door het college van burgemeester en wethouders gemandateerd aan de afdelingsmanager Stad en Ontwikkeling.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Besluitverplichting

Op grond van artikel 15 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er in de volgende gevallen een verkeersbesluit te worden genomen:

- De plaatsing of verwijdering van verkeerstekens en onderborden (opgenomen in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer), voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

- Maatregelen op of aan de weg tot een wijziging van de inrichting van de weg of het aanbrengen of verwijderen van voorzieningen ter regeling van het verkeer, indien de maatregelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

Motivering

De gehandicaptenparkeerplaats op kenteken aan de Haarlerberg ter hoogte van nummer 13 is in het verleden gerealiseerd door het nemen van een verkeersbesluit. De aanvrager maakt geen gebruik meer van deze gehandicaptenparkeerplaats op kenteken. De weg waarop deze verkeersmaatregel wordt getroffen is in beheer bij de gemeente Amersfoort. Gezien bovenstaande is het gewenst de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op te heffen.

Advies politie

De gemandateerde Verkeersspecialist van de politie Midden-Nederland heeft geadviseerd over het voorgenomen verkeersbesluit, en heeft daarbij aangeven dat deze instemt met de maatregel.

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen is de gemeente tot het besluit gekomen om:

Een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken op te heffen die is gelegen aan de Haarlerberg 13 door het verwijderen van het verkeersbord E6 (RVV 1990 bijlage 1) en het verwijderen van het onderbord met kenteken.

Communicatie

Dit verkeersbesluit wordt gepubliceerd in het Gemeenteblad.

Burgemeester en wethouders van Amersfoort,

Namens dezen,

 

J.W. Boelhouwers

Afdelingsmanager Stad en Ontwikkeling

Amersfoort, 02-04-24

Iedere belanghebbende die door dit besluit rechtstreeks in zijn belang is getroffen, kan ingevolge van het bepaalde in de Algemene Wet Bestuursrecht (Awb) na bekendmaking hiervan binnen zes weken een gemotiveerd bezwaarschrift hiertegen indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 4000, 3800 EA Amersfoort. Het bezwaarschrift moet op grond van artikel 6:5 van de Algemene Wet Bestuursrecht zijn ondertekend en zijn gedateerd en ten minste uw naam en adres vermelden, een omschrijving van dit besluit en de gronden van het bezwaar. Burgemeester en wethouders verzoeken u in het bezwaarschrift een telefoonnummer te vermelden waarop u overdag bereikbaar bent. Informatie hierover vindt u op de site www.amersfoort.nl/bezwaar.

Naar boven