Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Boskamp, Koekoeksweg 100 ter inzage

De gemeenteraad stelde op 25 maart 2024 het bestemmingsplan Boskamp, Koekoeksweg 100 gewijzigd vast. Het betreft de locatie Overkempe, kadastraal bekend als gemeente Olst, sectie E, nummers 3629, 3697, 3698, 4042 (gedeeltelijk). Dit plan maakt de renovatie van het complex mogelijk. De wens bestaat voor een beperkte uitbreiding met 6 WLZplaatsen aangezien er meer vraag is voor bewoners met een intensievere begeleidingsvraag. De ruimte in de woningen, die begin jaren ’90 zijn gebouwd, voldoet niet aan de huidige ruimtebehoefte. Vanwege afnemende mobiliteit en eisen van zorgvoorzieningen is er meer behoefte aan gelijkvloerse woonruimte Daarnaast zijn de werkgebieden (dagbesteding voor cliënten) vergroot.

De renovatie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • 1.

    Renoveren van zorgwoningen.

  • 2.

    Uitbreiding van de (zorg)boerderij op het complex met kantine, stallen en kassen.

  • 3.

    Uitbreiding van de houtwerkplaats.

  • 4.

    Renovatie van het gebouw de Meander: nieuwe locatie van de wasserij en nieuwe entree.

  • 5.

    Uitbreiding van het centrale gebouw (het dorpshuis): nieuwe locatie van de keuken, verkoop van eigen boerderijproducten, bakkerij en nieuwe ontvangstruimte en foyer.

  • 6.

    Verbetering van de entree en aanleg van nieuw toegangspad met vijver.

  • 7.

    Nieuwbouw van een woonaccomodatie voor 24 cliënten, de Zorgster, waarvan 18 cliënten uit het bestaande Josef Buijshuis.

  • 8.

    Herbestemming van het bestaande Josef Buijshuis van woon/zorgfunctie naar administratie/kantoor, ondersteunende functies voor (para)medische dienst en facilitaire dienst.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling ambtshalve het plan gewijzigd op verzoek van de initiatiefnemer. Het bouwvlak rondom het bestaande Joseph Beuyshuis is enigszins vergroot. In verband met de aanstaande verbouwing is op verzoek de middelste en de zuidelijke vleugel met 12 meter verlengd. De noordelijke vleugel wordt niet verlengd omdat deze vleugel dan binnen het gebied komt waar het geluid van de Koekoeksweg boven de voorkeursgrenswaarde ligt.

Het bestemmingsplan (identificatienummer NL.IMRO.1773.BP2023006005-0301) en het vaststellingsbesluit liggen ter inzage van 4 april 2024 tot en met 15 mei 2024. U vindt het plan op www.ruimtelijkeplannen.nl, Regels op de kaart - Omgevingsloket en bij ons klantcontactcentrum in Wijhe (Raadhuisplein 1). U kunt het enkel op afspraak inzien. Een afspraak inplannen om het in te zien kan door te bellen naar 14 0570. Bronbestanden vindt u op ro.olst-wijhe.nl/manifest.

U kunt binnen de genoemde termijn beroep instellen. Een beroepschrift dient u in bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het indienen van een beroepschrift betekent niet dat het vastgestelde bestemmingsplan niet in werking treedt. Om de werking van het besluit op te schorten, kunt u als belanghebbende binnen de genoemde termijn een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven