Besluit Omgevingsvergunning (art. 5.8 Omgevingswet), Ingetekende geometrie

Toestemming voor het kappen van 1 boom aan de Havendijk (Fatima)

De gemeente Tilburg heeft een omgevingsvergunning verleend. De gemeente Tilburg geeft hiermee toestemming voor Kap 1 boom aan de Havendijk (Fatima) op locatie Ingetekende geometrie en is geregistreerd onder Z2024-00000129. Het betreft de volgende activiteit(en):

  • vellen van houtopstand

Waarom publiceert de gemeente dit bericht?

Een omgevingsvergunning wordt bij de gemeente aangevraagd om toestemming te krijgen om iets te bouwen, verbouwen, slopen, kappen of aan te leggen. Met dit bericht laat de gemeente Tilburg u weten dat er misschien iets verandert in uw omgeving. U kunt nu reageren als u het hier niet mee eens bent.

Bent u het niet eens met de vergunning?

U kunt de gemeente tot 10 mei 2024 laten weten dat u het niet eens bent met de vergunning. Dit heet bezwaar maken. U kunt bezwaar maken als de vergunning tegen uw belangen ingaat. In deze periode kunt u ook de documenten met informatie over de vergunning bekijken. Hiervoor kunt u bellen met de gemeente Tilburg. Dit kan via het telefoonnummer 14013.

U kunt uw bezwaar sturen naar postbus 90155, 5000 LH Tilburg. U kunt ook online bezwaar maken via de website www.tilburg.nl, zoeken op "bezwaar" (u kunt inloggen met uw DigiD). In het bezwaarschrift moet in ieder geval staan:

  • uw naam en adresgegevens;

  • datum waarop u het bezwaarschrift indient;

  • onder vermelding van ons kenmerk Z2024-00000129;

  • een omschrijving of een kopie van het besluit waar u het niet mee eens bent;

  • de redenen van het bezwaar;

  • uw handtekening.

Verstuurt u het bezwaarschrift digitaal dan is uw DigiD uw digitale handtekening. Daarnaast kunt u aangeven of u wilt worden gehoord.

Wilt u de start van de activiteiten tegenhouden?

Wanneer de activiteiten niet kunnen worden teruggedraaid, dan kunt u de Rechtbank Zeeland West-Brabant vragen de start van de activiteiten tegen te houden voordat de gemeente Tilburg een besluit heeft genomen over uw bezwaar. Dit heet het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening. Een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen worden gedaan wanneer ook een bezwaarschrift is ingediend. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan schriftelijk via Rechtbank Zeeland West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda. U kunt ook digitaal het verzoekschrift indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden. U moet voor het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening een bedrag aan de rechtbank betalen.

Naar boven