Bekendmaking verkoop van grond Zaltbommel

 

 

Gemeente Zaltbommel is voornemens een perceel grond (Kadastraal bekend, gemeente Brakel, sectie M, nummer 1197, groot circa 21 m²) in haar gemeente te verkopen aan Liander N.V., statutair gevestigd te Arnhem, met adres Utrechtseweg 68 te 6812 AG ARNHEM.

 

Didamarrest

Met deze publicatie op www.officielebekendmakingen.nl geeft de gemeente uitvoering aan het door de Hoge Raad op 26 november 2021 gewezen Didamarrest (ECLI:NL:HR:2021:1778). Dit arrest bevestigt dat een gemeente die een onroerende zaak wil verkopen, aan (potentiële) gegadigden de mogelijkheid moet geven om mee te dingen naar deze onroerende zaak wanneer er meer dan één gegadigde is voor de aankoop of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

 

Enige gegadigde

De mededingingsruimte hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop. De gemeente is van mening dat bij onderhavige verkoop sprake is van slechts één serieuze gegadigde.

 

Motivering

Liander N.V. wordt door de gemeente gezien als enige serieuze gegadigde voor aankoop van het Perceel op grond van onderstaande objectieve, toetsbare en redelijke criteria:

  • 1.

    Het Perceel wordt ingezet voor de realisatie van een transformatorhuisje, welk transformatorhuisje noodzakelijk is voor de energie-infrastructuur van Liander N.V.;

  • 2.

    De realisatie van het transformatorhuisje is op grond van wet- en regelgeving voorbehouden aan de netbeheerder;

  • 3.

    Door de verkoop treft de gemeente voorzieningen die bijdragen aan een oplossing van de netcongestieproblemen. De verkoop dient daarmee het algemene belang.

 

Reageren

Tegen de verkoop kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Algemene wet bestuursrecht worden ingediend dan wel ingesteld.

 

De gemeente zal 20 kalenderdagen na datum van onderhavige publicatie voorbereidingen treffen voor de overdracht van het Perceel aan Liander N.V., tenzij vóór afloop van de hiervoor genoemde 20 kalenderdagen termijn tegen dit voornemen een kort geding aanhangig wordt gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland. De hiervoor genoemde termijn van 20 kalenderdagen is een vervaltermijn. Indien niet binnen deze termijn een kort geding aanhangig is gemaakt kunnen er geen aanspraken jegens de gemeente ter zake van de verkoop van het Perceel aan Liander N.V. worden gemaakt.

 

 

Naar boven