Kennisgeving wijzigingsbesluit

Kennisgeving wijzigingsbesluit

Het college maakt bekend dat er een wijzigingsbesluit is vastgesteld.

Heuts Onroerend Goed b.v. (hierna: Heuts) is in bezwaar gekomen tegen het besluit in primo van 5 oktober 2020, waarbij aan haar maatwerkvoorschriften zijn opgelegd inzake muziekgeluid inzake haar inrichting (wasstraat) aan de O.L. Vrouwestraat 89.

Bij beslissing op bezwaar van 24 maart 2021 zijn de maatwerkvoorschriften aangepast.

Op 4 mei 2021 is Heuts in beroep gekomen tegen deze beslissing op bezwaar.

Rechtbank Limburg heeft het beroep, zaaknummer ROE 21/1305, behandeld ter terechtzitting op 23 januari 2024. De rechtbank heeft het onderzoek ter zitting geschorst voor de duur van drie maanden en bepaald dat het vooronderzoek wordt hervat.

Na behandeling van de zaak ter zitting hebben het college, Heuts en derde-belanghebbenden overleg gevoerd.

In haar vergadering van 19 maart 2024 heeft het college haar akkoord gegeven voor wijziging van de maatwerkvoorschriften.

Bij besluit van 22 maart 2024, kenmerk 24u0005069, zijn de maatwerkvoorschriften gewijzigd zodat besluitonderdeel 1.2 thans luidt:

“In de inrichting mag geen versterkt muziekgeluid ten gehore worden gebracht, welke meer dan vier minuten waarneembaar is ter plaatse van de gevels van de omliggende woningen van derden.”

Besluitonderdeel 1.2 van het maatwerkvoorschrift, inzake de verplichting tot het plaatsen van waarschuwingsborden, blijft ongewijzigd.

Artikel 6:19, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bepaalt dat het bezwaar of beroep van rechtswege mede heeft betrekking op een besluit tot intrekking, wijziging of vervanging van het bestreden besluit, tenzij partijen daarbij onvoldoende belang hebben.

Nu Heuts reeds beroep heeft ingesteld tegen de beslissing op bezwaar van 24 maart 2021, strekt het beroep zich mede uit tot het onderhavige wijzigingsbesluit.

Van kracht worden van dit besluit

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na verzending ervan.

Kerkrade, 28 maart 2024

Naar boven