Vaststelling bestemmingsplan “Mooi Leven Huis Schimmert”

Burgemeester en wethouders maken op basis van artikel 3.8, van de Wet ruimtelijke ordening dat de gemeenteraad van Beekdaelen in de vergadering van 19 maart 2024 het bestemmingsplan ‘Mooi Leven Huis Schimmert’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt de realisatie van een woon-zorgcomplex met 32 zelfstandige zorgwoningen op de locatie Op de Bies 66 te Schimmert mogelijk. Deze zorgwoningen zijn bestemd voor mensen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking met een beperkte zelfredzaamheid en een intensievere zorgvraag.

Het dossier is bij de gemeente Beekdaelen geregistreerd onder zaaknummer Z/23/184821.

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken wordt vanaf 2 april 2024 gedurende een periode van 6 weken voor eenieder ter inzage gelegd. Digitaal is het bestemmingsplan in te zien op www.omgevingswet.overheid.nl/regels-op-de-kaart met identificatienummer NL.IMRO.1954.BPOpdeBies66-VA01. Daarnaast is het plan op afspraak in te zien bij de afdeling Ruimte in het gemeentehuis van Beekdaelen, Deweverplein 1 te Nuth.

Beroepsmogelijkheid

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende de genoemde termijn van terinzagelegging beroep bij de Raad van State worden ingesteld. Van deze mogelijkheid kan gebruikt gemaakt worden door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend dan wel aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijzen naar voren hebben gebracht.

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor de behandeling van een beroep zijn griffierechten verschuldigd.

Het beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Het besluit van de raad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Om de inwerkingtreding te schorsen dient u als belanghebbende een verzoek om voorlopige voorziening te doen bij bovengenoemd orgaan. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Nadere informatie

Wilt u meer informatie, of heeft u vragen over het bestemmingsplan, dan kunt u contact opnemen met het cluster RO via gemeente@beekdaelen.nl of telefoonnummer 088 - 450 2000.

Naar boven