Uitwerkingsplan Korenbloemstraat

Burgemeester en wethouders van de gemeente Dijk en Waard maken bekend dat zij op 19 maart 2024 op grond van artikel 3.9a Wet ruimtelijke ordening jo. Artikel 4.6 lid 2 Invoeringswet Omgevingswet het uitwerkingsplan Korenbloemstraat gewijzigd hebben vastgesteld.

Uitwerkingsplan Korenbloemstraat

Met het uitwerkingsplan Korenbloemstraat wordt de ontwikkeling van maximaal 43 woningen en bijbehorende infrastructuur planologisch mogelijk gemaakt en wordt een bijdrage geleverd aan de afronding van De Draai. Het plangebied is globaal gelegen op de gronden ten zuiden van de N194, ten westen van de Oostdijk, ten noorden van het Vossenstaartpad en ten oosten van de zorginstelling Esdégé- Reigersdaal in Heerhugowaard. Het plangebied maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan 'De Draai', dat op 17 december 2019 door de raad van de toenmalige gemeente Heerhugowaard is vastgesteld en waarin voor dit gebied een uitwerkingsverplichting is opgenomen. Dit uitwerkingsplan voorziet in de noodzakelijk uitwerking om de gewenste stedenbouwkundige invulling van dit deelgebied van De Draai af te ronden. Het ontwerpuitwerkingsplan heeft van 16 december 2023 tot en met 26 januari 2024 voor zienswijzen ter inzage gelegen. Er zijn geen zienswijzen ingediend. Wel is het uitwerkingsplan ambtshalve aangepast, door het opnemen van een maximale goothoogte voor woningen in het plan.

Ter inzage

Het collegebesluit en het vastgestelde uitwerkingsplan liggen vanaf 30 maart 2024 gedurende 6 weken ter inzage. U kunt de stukken langs elektronische weg inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode NL.IMRO.1980.BP12Korenbloem-VA01 of op naam ‘Uitwerkingsplan Korenbloemstraat’. Gedurende deze termijn liggen de stukken ook ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1. De openingstijden van het gemeentehuis zijn maandag tot en met donderdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 uur tot 20.00 uur.

Beroep

Met ingang van 31 maart 2024 kan een belanghebbende gedurende zes weken tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het uitwerkingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn, tenzij bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening, zoals bedoeld in artikel 8.4 van de Wet ruimtelijke ordening, is gedaan. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het uitwerkingsplan pas in werking nadat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Het betreft een project waarop afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing is. Op grond hiervan dienen alle beroepsgronden in het beroepschrift te worden opgenomen. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Deze kunnen na afloop van de beroepstermijn niet meer worden aangevuld.

Naar boven