Gemeente Valkenburg aan de Geul Kennisgeving voornemen tot vestiging zakelijk recht op perceel Houthem, sectie C, nummer 2296 (gedeeltelijk)

 

 

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenburg aan de Geul (hierna te noemen: de gemeente) maakt bekend dat de gemeente voornemens is om ten laste van één perceel gemeentegrond (dienend erf) te vestigen een zakelijk recht, erfdienstbaarheid, ten behoeve van de aanliggende percelen (heersende erven).

 

Het betreft daarbij het volgende onbebouwde perceel, kadastraal bekend als gemeente:

 

Houthem, sectie C, nummer 2296, ter grootte van circa 600 m², gelegen tussen Broekhem en de parkeerplaats aan de Prinses Margrietlaan, te Valkenburg.

 

Het perceel is door de gemeente in 2020 aan de openbaarheid onttrokken en aangemerkt als niet-structureel groenstrook / snippergroen en vervult daarmee geen belangrijke gebruiksfunctie. Voor de aanliggende eigenaren heeft het (gezamenlijk) gebruik wel meerwaarde.

 

De gemeente is voornemens de overeenkomst aan te gaan met de aanliggende eigenaren. De voorgenomen vestiging van een zakelijk recht leidt niet tot een onlogische verdeling van (particulier) eigendom. De betreffende strook grenst aan het eigendom van de overige partijen en voor het overige alleen aan gemeentelijk eigendom.

 

 

 

 

 

Bent u van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor de aankoop van de onroerende zaak omdat u interesse heeft in de aankoop van de onroerende zaak en ook aan de gestelde criteria kunt voldoen, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd uiterlijk 5 april 2024 om 12.00 uur aan de gemeente kenbaar maken. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verkoop alsnog op basis van een openbare verkoopprocedure dient plaats te vinden.

 

Het kenbaar maken van interesse doet u door een e-mail te sturen naar info@valkenburg.nl onder vermelding van " Z.1221172 Interesse inzake vestiging rechten op grond voormalig voetpad Broekhem”.

 

Naar boven