Besluit van de raad van de gemeente Aalsmeer tot wijziging van de Verordening maatschappelijke ondersteuning Aalsmeer 2017

Zaaknummer: Z23-108152

De raad van de gemeente Aalsmeer;

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 11 december 2023;

gelet op artikel 2.1.4 en 2.1.4a van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015;

gezien het advies van 15 november 2023;

besluit:

Artikel II  

De Verordening maatschappelijke ondersteuning Aalsmeer 2017 wordt als volgt gewijzigd:

 

A. Artikel 11, derde lid, onder vernummering van onderdeel b en c naar c en d, onderdeel a te vervangen door:

a. Een laag uurtarief voor Hulp bij het huishouden van 75% van het gemiddelde tarief van de voorziening in natura, met een minimum van het uurloon van de hoogste periodiek behorende bij hulp bij het huishouden van de voor de betreffende periode geldende cao VVT, vermeerderd met vakantietoeslag en de tegenwaarde van de verlofuren.

b. Een laag uurtarief voor Begeleiding van 75% van het gemiddelde tarief van de voorziening in natura, met een minimum van het uurloon van de hoogste periodiek behorende bij FWG 30 van de voor de betreffende periode geldende cao VVT, te vermeerderen met vakantietoeslag en tegenwaarde van verlofuren.

 

B. Artikel 12, tweede lid wordt vervangen door: De bijdrage, bedoeld in artikel 3.1, tweede lid van het Uitvoeringsbesluit Wmo 2015 dan wel het totaal van de bijdragen, is gelijk aan de kostprijs, tot ten hoogste het bedrag per maand, genoemd in artikel 2.1.4, derde lid en 2.1.4.a, vierde lid van de Wet. Deze bijdrage geldt voor de client of de gehuwde client tezamen. Gehuwden die niet allebei de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt zijn geen eigen bijdrage verschuldigd.

 

Artikel II  

Dit besluit treedt met terugwerkende kracht in werking op 1 januari 2024.

Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 1 februari 2024.

De griffier,

O. van Kolck

De voorzitter,

mr. G.E. Oude Kotte

Naar boven