Aangaan koopovereenkomst gronden locatie De Groote Wielen, deelgebied Centrum-Tuinenrijk

 

 

De gemeente ‘s-Hertogenbosch heeft het voornemen om bouwrijpe gronden, gelegen in deelgebied Centrum-Tuinenrijk van de gebiedsontwikkeling De Groote Wielen, te verkopen aan Hurks B.V., statutair gevestigd te Eindhoven, kantoorhoudende aan de Pastoor Petersstraat 3, 5612 WB te Eindhoven, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 14632724, ten behoeve van de realisatie van 20 grondgebonden koopwoningen.

 

De gemeente heeft een ontwikkel-/koopovereenkomst met Hurks B.V. gesloten op grond waarvan zij verplichtingen op zich hebben genomen tot de realisatie van deze woningen. Zodra 70% van de te realiseren woningen is voorverkocht, zullen de benodigde gronden aan Hurks B.V. worden geleverd. Tot die tijd worden de betreffende gronden exclusief voor hen gereserveerd.

 

De gemeente geeft hiermee invulling aan een bouwclaim/productierecht dat Forum Rosmalen B.V., statutair gevestigd te Naarden, kantoorhoudende aan de Viottastraat 43, 1071 JP te Amsterdam, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 32091183, heeft verkregen als tegenprestatie voor de levering aan de gemeente van haar in eigendom toebehorende gronden in Rosmalen. Hurks B.V. heeft het productierecht van Forum Rosmalen B.V. overgenomen.

 

De gemeente ‘s-Hertogenbosch is op grond van het voorgaande van mening, dat zij – in afwijking van het uitgangspunt dat een overheid bij het voornemen tot verkoop van onroerende zaken via een selectieprocedure aan potentiële gegadigden ruimte moet geven om mee te dingen, zoals de Hoge Raad heeft uitgemaakt in zijn uitspraak van 26 november 2021 – over mag gaan tot een één-op-één verkoop van de hier bedoelde gronden, omdat Hurks B.V. gezien de bouwclaim de enige serieuze gegadigde is om voornoemde gronden te kopen.

 

Tegen de voorgenomen overdracht kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld. Mocht u zich niet kunnen verenigen met de voorgenomen overdracht en merkt u zichzelf aan als belanghebbende dan dient u dat, binnen een termijn van 20 dagen na publicatie van deze bekendmaking, kenbaar te maken door een kort geding tegen dit voornemen aanhangig te maken bij de voorzieningenrechter bij de rechtbank. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn.

 

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de heer N. ten Cate. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06- 25643311 of via e-mail n.tencate@s-hertogenbosch.nl.

 

29 maart 2024

Burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch

 

 

Naar boven