Aanvraag besluit Wet bodembescherming Groenestraat 265, St. Hubertusstraat 10 en Wezenlaan 71-77, Nijmegen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen heeft een melding ontvangen dat de bodem op de adressen Groenestraat 265/St. Hubertusstraat 10 en Wezenlaan 71-77 verontreinigd is met metalen, PAK, olie en PCB's. Uit een standaard risicobeoordeling blijkt dat de verontreinigingen met PCB's risico's kunnen opleveren. Het betreft het te ontwikkelen gebied tussen de bebouwing langs de Groenestraat, Wezenlaan, Dobbelmanweg en Sint Hubertusstraat. De woningen langs deze straten blijven, maar de voormalige bedrijfslocaties op het binnenterrein en een langs een groot deel van de Sint Hubertusstraat krijgen een nieuwe bestemming. Op het noordelijk terreindeel is enkele jaren geleden een supermarkt gebouwd. Op de rest van het terrein wordt woningbouw ontwikkeld. Er wordt een sanering uitgevoerd om die woningbouw te kunnen realiseren.

Op de eerdere bekendmaking zijn geen reacties binnengekomen.

Het college vindt dat sprake is van een geval van ernstige bodemverontreiniging en dat de sanering binnen 1 jaar moet zijn gestart.

Het college heeft het deelsaneringsplan goedgekeurd. Daarin is aangegeven dat de sanering wordt afgestemd op de toekomstige inrichting. Op enkele plekken wordt de verontreinigde grond volledig verwijderd. Op andere plekken wordt de verontreiniging afgedekt met een leeflaag, verharding of bebouwing.

Inzage

U kunt het besluit en de erbij horende stukken inzien via onderstaande snelkoppelingen vanaf 3 april 2024. Ze kunnen ook digitaal worden ingezien bij de gemeentelijke informatiebalie in de Stadswinkel, Mariënburg 30 in Nijmegen.

Er is een bezwarentermijn van 6 weken vanaf 4 april 2024.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het de besluiten kunnen in deze periode een bezwaarschrift indienen.

Als u bezwaar wilt maken, moet u het bezwaarschrift richten aan het college van burgemeester en wethouders van Nijmegen, t.a.v. bureau Juridische Zaken, team rechtsbescherming (VJ50), Postbus 9105, 6500 HG Nijmegen. U kunt een bezwaarschrift ook digitaal indienen. Dat kan via een webformulier op de website van de gemeente Nijmegen (www.nijmegen.nl). Voor het indienen van een digitaal bezwaarschrift heeft u een DigiD nodig.

In het bezwaarschrift moet in ieder geval staan:

- Uw naam en adres;

- de datum;

- tegen welk besluit u bezwaar maakt;

- waarom u bezwaar maakt;

- ondertekening bezwaarschrift.

De melder kan meteen starten met de werkzaamheden, ook als u bezwaar hebt gemaakt. Als u dit wilt tegenhouden moet u een gemotiveerd verzoek sturen aan de Raad van State. Bij een dergelijk verzoek om voorlopige voorziening moet u een afschrift van het bezwaarschrift meesturen.

De voorlopige voorziening moet u vragen bij de Raad van State, Voorzitter van de Afdeling bestuursrecht, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.Burgers kunnen een verzoek om voorlopige voorziening ook digitaal indienen. Dat kan via een webformulier op het Digitaal Loket van de Raad van State (www.raadvanstate.nl). Hiervoor heeft u een DigiD nodig.

Voor het behandelen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn griffierechten verschuldigd. Hierover kunt u informatie krijgen bij de Raad van State, telefoon (070) 426 42 51, website www.raadvanstate.nl.

Voor vragen en aanvullende informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Wesseling, telefoonnummer: (06) 5275 1699. U kunt ook een e-mail sturen naar m.wesseling@nijmegen.nl.

Snelkoppelingen naar de besluiten en de onderliggende de stukken:

Aanpassing saneringsplan dd. 20 maart 2024: https://www.odregionijmegen.nl/vergunningenpagina/download/D240269014 

Naar boven