Verkeersbesluit voor het wijzigen van een individuele gehandicaptenparkeerplaats Meeuwenweide

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE BAARN, 

 

VASTSTELLEN BEVOEGDHEID.

Kenmerk: 896022

Datum besluit: 22 maart 2024

 

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en het Mandaatbesluit gemeente Baarn 2022 is de medewerker verkeer ondergemandateerd dit verkeersbesluit te nemen.

 

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Er is een verzoek ingediend tot het wijzigen van het kenteken gebonden aan de individuele gehandicaptenparkeerplaats nabij Meeuwenweide 20 te Baarn.

 

Vereiste van het besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

De gebruiker van de individuele gehandicaptenparkeerplaats nabij Meeuwenweide 20 heeft een ander voertuig, met kenteken Z-137-BT, tot zijn beschikking. De aanvrager heeft verzocht om met dit voertuig van de individuele gehandicaptenparkeerplaats gebruik te mogen maken.

 

BESLUIT

  • 1.

    Middels het wijzigen van het onderbord behorende bij het verkeersbord conform model E6 (gehandicaptenparkeerplaats) van Bijlage I van het RVV 1990 van (oud) L-948-LS in (nieuw) Z-137-BT, de bestaande gehandicaptenparkeerplaats ter hoogte van Plataanlaan 29 uitsluitend te bestemmen voor het door vergunninghouder in gebruik zijnde motorvoertuig met kenteken Z-137-BT.

  • 2.

    Dit besluit op te nemen in de Persoonsregistratie Gehandicaptenparkeerplaatsen

 

Baarn, 22 maart 2024

 

 

 

Namens burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn,

Medewerker verkeer.

Dit besluit is elektronisch aangemaakt en daarom niet handmatig ondertekend.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedereen wiens belang rechtstreeks bij een besluit is betrokken, hiertegen een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen. Dit moet dan gebeuren binnen zes weken na de dag waarop het besluit is gepubliceerd. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan burgemeester en wethouders van Baarn, Postbus 1003, 3740 BA Baarn.

In spoedeisende zaken kunnen belanghebbenden, zodra het bezwaarschrift is ingediend, de Voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening te treffen. U kunt uw verzoekschrift indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, o.v.v. voorlopige voorziening, Postbus 16005, 3500 DA, Utrecht. Houdt u er rekening mee dat hieraan kosten verbonden zijn (informatie bij de griffier van de Rechtbank op nummer 088-36 20000).

U kunt uw verzoekschrift ook digitaal bij genoemde rechtbank indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Naar boven