Wijzigingsplan “Begoniastraat ong. – herziening onbenutte woningbouwtitels”

Het college van burgemeester en wethouders van Kerkrade maakt op grond van artikel 3.9a juncto artikel 3.8 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (overgangsrecht) bekend dat zij d.d. 19 maart 2024 het wijzigingsplan “Begoniastraat ong. – herziening onbenutte woningbouwtitels” heeft vastgesteld.

 

Het plangebied is gelegen aan de kruising Begoniastraat, Dahliastraat en Heiveldstraat in Kerkrade.

Het betreft de kadastrale percelen gemeente Kerkrade, sectie H nummers: 1357, 1358 en 1359.

De exacte begrenzing wordt bepaald door de verbeelding van het wijzigingsplan.

 

Het wijzigingsplan schrapt de onbenutte woningbouwtitels uit het geldende bestemmingsplan "Kerkrade West IV". In dit bestemmingsplan is voor burgemeester en wethouders de bevoegdheid gecreëerd om door het schrappen van de betreffende bouwvlakken die onbenutte mogelijkheden weg te nemen uit het bestemmingsplan. Dit wijzigingsplan geeft invulling aan deze bevoegdheid. Middels het wijzigingsplan wordt voldaan aan de instructieregel in de provinciale omgevingsverordening die gemeenten opdraagt om onbenutte plancapaciteit voor woningbouw in de geldende bestemmingsplannen te heroverwegen en waar nodig te schrappen, indien woningbouwmogelijkheden niet meer voorzien in de kwantitatieve én kwalitatieve behoefte.

 

Voor de percelen kadastraal bekend gemeente Kerkrade, sectie H, nummers 1357, 1358 en 1359, gelegen aan de Begoniastraat te Kerkrade is in het verleden een vergunning verstrekt: een bouwvergunning voor de bouw van 8 woningen. De vergunning is verstrekt op 1 november 2000 met kenmerk 2000i.6578 / 2000u.8018. De vergunning gold voor de huidige kadastrale percelen H 1357, 1358 en 1359, gelegen aan de Begoniastraat te Kerkrade. Bij besluit van 12 december 2023 is deze genoemde bouwvergunning ingetrokken.

 

Er zijn geen zienswijzen ontvangen ten aanzien van het ontwerpwijzigingsplan.

 

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met ingang van donderdag 28 maart 2024 gedurende 6 weken ter inzage tijdens de openingsuren bij het informatiecentrum op de begane grond van het Stadskantoor, Markt 33, 6461 EC Kerkrade (Burgerplein). Dit is de beroepstermijn.

 

Het wijzigingsplan kan ook digitaal worden ingezien via de module ‘Regels op de kaart’ van de nieuwe landelijke voorziening https://omgevingswet.overheid.nl/home

Het planidentificatienummer is NL.IMRO.0928.WPBEGONIASTR-Vg01.

 

Tegen het vastgestelde wijzigingsplan kan, gedurende genoemde beroepstermijn, beroep worden ingediend door belanghebbenden die kunnen aantonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze over het ontwerpwijzigingsplan in te dienen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Aan zowel het instellen van beroep als het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

 

Het besluit tot vaststelling van het wijzigingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt een besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Kerkrade, 27 maart 2024

Het college, De secretaris,

dr. T.P. Dassen Housen R.M.J.S. Stijns

Naar boven