Vaststelling Ontwerp actieplan EU-richtlijn omgevingslawaai

Het college van Burgemeester en Wethouders heeft op 19 maart 2024 het ontwerp “Actieplan EU-richtlijn omgevingslawaai” (hierna: Actieplan) vastgesteld.

In het Actieplan zijn de belangrijkste knelpunten en situaties van het wegverkeer in beeld gebracht. Het actieplan beschrijft ook mogelijke maatregelen die nodig zijn om de leefomgevingskwaliteit te borgen door negatieve gezondheidseffecten ten gevolge van geluid te beperken.

Inzage

U kunt het Actieplan en de bijbehorende stukken digitaal bekijken via het digitale publicatieblad op officielebekendmakingen.nl. De documenten zijn beschikbaar onder 'Bekijk documenten' bij deze publicatie (zie linker kolom).

Verder ligt het Actieplan voor geïnteresseerden vanaf 26 maart 2024 zes weken ter inzage bij de informatiebalie op het gemeentehuis in Nuth. U kunt ook de digitale versie van het Actieplan bekijken.

Vragen of aanvullende informatie is verkrijgbaar via de Omgevingsdienst RUD Zuid Limburg, info@rudzl.nl of via telefoonnummer 043-3897330.

Zienswijze

Gedurende de inzagetermijn kunnen schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerp Actieplan worden ingediend. Richt uw brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Beekdaelen, postbus 22000, 6360 AA Nuth.

De ingebrachte zienswijzen betrekt het college bij de besluitvorming over het definitieve Actieplan. Tegen de vaststelling van het Actieplan is, na verwerking van de ingediende zienswijzen, geen bezwaar of beroep mogelijk. Het Actieplan bevat alleen beleidsvoornemens en voorgenomen maatregelen en is niet gericht op direct rechtsgevolg.

Naar boven