Verkeersbesluit tijdelijke verkeersmaatregel in de Rippert te Holwierde in de gemeente Eemsdelta

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsdelta,

Kenmerk: Z/24/413513

 

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en bij Algemeen mandaatbesluit Eemsdelta 2021 en het Ondermandaatbesluit Eemsdelta 2021, beiden van 5 januari 2021, van het college van burgemeester en wethouders, is de teammanager Beleid, Realisatie en Beheer Openbare Ruimte en Gebouwen bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk een weg die in beheer is bij de gemeente Eemsdelta.

Aanleiding

Aan de Rippert in Holwierde wordt het komende jaar gewerkt aan het versterken van woningen. Als gevolg daarvan is het nodig om verkeersmaatregelen te treffen voor korte of langere tijd.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Overwegende dat

  • Aan de Rippert het komende jaar wordt gewerkt aan het versterken van woningen;

  • de projectlocaties bereikbaar moeten zijn voor het bouwverkeer;

  • gedurende deze werkzaamheden veel bewegingen plaatsvinden door bouwverkeer;

  • bij een menging van bouwverkeer en overig verkeer de verkeersveiligheid in het geding komt;

  • het verkeer middels bebording omgeleid wordt;

  • deze maatregelen een tijdelijk karakter hebben, maar wel langer dan 4 maanden;

  • op grond van het bepaalde in artikel 37 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) moet een verkeersbesluit worden genomen voor de in artikel 34 van het BABW bedoelde tijdelijke plaatsing van verkeerstekens en het uitvoeren van tijdelijke maatregelen, indien de omstandigheden die tot de tijdelijke plaatsing of de tijdelijke maatregelen leiden van langere duur zijn dan vier maanden, dan wel zich regelmatig voordoen;

  • artikel 12 van het BABW ingevolge de plaatsing van de verkeerstekens C2 en C3 van Bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 (hierna: RVV 1990) moet geschieden krachtens een verkeersbesluit;

  • De inrichting van de tijdelijke maatregel conform de richtlijn CROW 96b ingericht dient te zijn;

  • Er na 40m een extra bord éénrichtingsverkeer met onderbord;

  • Parkeren aan de Oosterlaan verboden is;

  • Parkeren op de plaats van de speeltoestellen is toegevoegd;

 

Motivering

Uit het oogpunt van

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

  • het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade;

Het is daarom gewenst om gedurende de periode van oktober 2023 tot en met juni 2024, of zoveel korter of langer als nodig is een gedeelte van de Rippert in Holwierde af te sluiten.

Overleg

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de gemandateerde verkeersadviseur van de korpschef van politie Noord Nederland, bureau Ommelanden-Noord. De politie heeft in haar advies met kenmerk 2024071639 geadviseerd.

BESLUIT

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders:

  • 1.

    Tijdelijk een gedeelte van de Rippert te Holwierde af te sluiten ten spoedigste tot en met maart 2025 of zoveel korter of langer dan nodig is, door het plaatsen van verkeerborden conform bijgevoegde bebordingsplan (t.o.v. borden C2 en C3 conform bijgevoegde tekening WO23006801)

  • 2.

    dit verkeersbesluit treedt in werking nadat een termijn van zes weken na bekendmaking van het besluit is verstreken.

 

Appingedam, 20 maart 2024

Burgemeester en wethouders van de gemeente Eemsdelta,

Namens dezen,

Teammanager Beleid, Realisatie en Beheer Openbare Ruimte en Gebouwen

Mededelingen

Inzage besluit

Dit besluit is gepubliceerd via https://www.officielebekendmakingen.nl/ en Eemsbode en ligt eveneens gedurende de termijn van zes weken na de dag van openbare kennisgeving ter inzage bij de Publieksbalie te Appingedam, Delfzijl en Loppersum. U kunt dit besluit op afspraak inzien gedurende openingstijden.

Bent u het niet eens met dit besluit?

Belt u ons dan eerst. Wij nemen dan samen met u het besluit door om te bekijken of er nog onduidelijkheden zijn, of er nog andere relevante informatie is en of er misschien een andere oplossing mogelijk is die uw bezwaren wegneemt. Soms blijkt een bezwaarprocedure achteraf helemaal niet nodig.

Bezwaar- of beroepsclausule

Tegen dit besluit kan iedere belanghebbende op grond van het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na de dag van openbare kennisgeving een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Eemsdelta, Postbus 15, 9900 AA Appingedam, onder vermelding van ‘bezwaarschrift’. Het bezwaarschrift moet ondertekend zijn en tenminste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar bevatten.

Degenen die een bezwaarschrift hebben ingediend kunnen, indien er sprake is van spoedeisend belang, tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht, bij de president van de Arrondissementsrechtbank Groningen, sector bestuursrecht, Postbus 781, 9700 AT Groningen vragen een voorlopige voorziening te treffen. Voor het behandelen van een dergelijk verzoek wordt griffierecht geheven.

Naar boven