Besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam tot wijziging van het Organisatiebesluit in verband met de oprichting van twee nieuwe directies en de naamswijziging van een cluster (Eerste wijziging Organisatiebesluit Amsterdam)

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam,

 

gelet op artikel 160, eerste lid, onderdeel c, van de Gemeentewet;

 

besluit:

Artikel I

Het Organisatiebesluit Amsterdam als volgt te wijzigen:

 

A

In artikel 2, tweede lid, onderdeel c wordt ‘cluster Gebiedsgericht Werken en Stadsbeheer’ vervangen door ‘cluster Stadsdelen, Beheer en Dienstverlening’.

 

B

In artikel 15 wordt ‘Gebiedsgericht Werken en Stadsbeheer’ in het opschrift en de tekst telkens vervangen door ‘Stadsdelen, Beheer en Dienstverlening’.

 

C

Artikel 17, tweede lid, komt te luiden:

  • 2.

    Het cluster Sociaal bestaat uit de volgende onderdelen:

    • a.

      directie GGD Amsterdam;

    • b.

      directie Inkomen;

    • c.

      directie Jeugd, Zorg en Diversiteit;

    • d.

      directie Maatschappelijke Voorzieningen;

    • e.

      directie Onderwijs;

    • f.

      directie Subsidies, Inkoop en Juridisch bureau Sociaal;

    • g.

      directie Werk en Participatie.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na bekendmaking in het Gemeenteblad en werkt ten aanzien van artikel I, onderdeel A en B terug tot 1 januari 2024 en voor artikel I, onderdeel C, subonderdeel d. terug tot 21 december 2023.

Aldus vastgesteld in de vergadering van 19 maart 2024.

De burgemeester

Femke Halsema

De gemeentesecretaris

Peter Teesink

Toelichting

Vanwege de naamswijziging van het cluster Gebiedsgericht Werken en Stadsbeheer, de oprichting van de nieuwe directies Maatschappelijke Voorzieningen en Onderwijs en naamswijziging van de huidige directie Onderwijs, Jeugd en Zorg in Jeugd, Zorg en Diversiteit, in het cluster Sociaal is het noodzakelijk het Organisatiebesluit hierop aan te passen.

 

De wijziging van de naam van het Gebiedsgericht Werken en Stadsbeheer in Stadsdelen, Beheer en Dienstverlening is ingegaan per 1 januari 2024. Om deze reden werkt dit besluit voor deze wijziging terug tot die datum.

 

De oprichting van de directie Maatschappelijke Voorzieningen heeft plaatsgehad op 21 december 2023. werkende kracht. Om deze reden werkt dit besluit voor deze wijziging terug tot die datum.

Naar boven