Derde wijziging van het Besluit ondermandaat, ondervolmacht en ondermachtiging cluster Werk en Inkomen 2022

De concerndirecteur van het cluster Werk en Inkomen,

 

gelet op:

  • -

    de hoofdstukken 1 en 4 van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2021;

  • -

    artikel 2, eerste en tweede lid, en artikel 8 van het Besluit ondermandaat, ondervolmacht en ondermachtiging van de algemeen directeur 2021;

  • -

    afdeling 10.1.1 van de Algemene wet bestuursrecht;

overwegende, dat het gewenst is de directeur Uitvoering Werk een ondervolmacht te verlenen de gemeente te vertegenwoordigen in de algemene ledenvergaderingen van de Coöperatieve vereniging Social Impact Fonds Rotterdam U.A.,

 

besluit:

Artikel I  

Na artikel 2.10 wordt een artikel ingevoegd, luidende:

 

Artikel 2.11 Vertegenwoordiging in algemene ledenvergaderingen Coöperatieve vereniging Sociaal Impact Fonds Rotterdam

De directeur Uitvoering Werk is bevoegd tot het vertegenwoordigen van de gemeente Rotterdam in de algemene ledenvergaderingen van de Coöperatieve vereniging Social Impact Fonds Rotterdam, bedoeld in artikel 4.16a van het MVMR 2021.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 april 2024.

Aldus vastgesteld op 18 maart 2024.

J.H. Meijer

Concerndirecteur Werk en Inkomen

Toelichting

Algemeen

Met het raadsvoorstel (23bb007873) van 21 november 2023 is de gemeente (cluster W&I) investeerder in de Coöperatie Social Impact Fonds Rotterdam U.A. (verder: SIFR) en krijgt daarmee zeggenschap in de Algemene Ledenvergadering van de coöperatie.

 

Om de directeur Uitvoering Werk de bevoegdheid te geven de gemeente te vertegenwoordigen in de algemene ledenvergadering moet o.a. het Besluit ondermandaat, ondervolmacht en ondermachtiging cluster W&I 2022 worden gewijzigd.

 

Artikel I

De directeur Uitvoering Werk krijgt de bevoegdheid de gemeente te vertegenwoordigen als lid van de van de algemene ledenvergaderingen van de coöperatieve vereniging Social Impact Fonds Rotterdam U.A., waaronder wordt begrepen het bijwonen van de algemene ledenvergaderingen, daarin het woord te voeren en het stemrecht uit te oefenen.

 

Artikel II

Datum van inwerkingtreding is afgestemd op de datum van inwerkingtreding van de bijbehorende wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging Rotterdam 2021 (MVMR 2021), waarmee onder andere een nieuw artikel 4.16a wordt ingevoegd.

 

Dit gemeenteblad ligt ook ter inzage bij het Concern Informatiecentrum Rotterdam (CIC): 010-267 2514 of bir@rotterdam.nl

Naar boven