Ontwerp Beleidskader ‘Kleine windmolens op land’ ter inzage

 

Het bijgevoegde ontwerpbeleidskader heeft betrekking op het toestaan van kleine windmolens in de gemeente Veere bij agrariërs. Met dit beleidskader maken we het mogelijk om bij een groot deel van de bestaande agrarische bedrijven in de gemeente Veere door middel van een omgevingsvergunning met een buitenplanse omgevingsplanactiviteit een kleine windmolen te bouwen.

Het nu geldende tijdelijke omgevingsplan (voorheen bestemmingsplannen) laten kleine windmolens niet toe. De gemeente Veere wil kleine windmolens met een ashoogte van maximaal 15,00 meter en een tiphoogte van 21 meter onder voorwaarden toestaan. De voorwaarden staan in dit beleidskader. Zo kan de gemeente op een goede manier omgaan met duurzame initiatieven en het opwekken van hernieuwbare energie bevorderen.

Ter inzage

Het bijgaande ontwerp beleidskader ligt ter inzage van 25 maart t/m 22 april 2024. De stukken liggen ter inzage op het gemeentehuis, Traverse 1 in Domburg. De Centrale Publieksbalie werkt uitsluitend op afspraak. Wilt u één of meerdere dossiers inzien? Wij helpen u graag en vragen u contact op te nemen via 0118 555444, dat kan vanaf 08.30 uur ‘s morgens. U kunt ons ook mailen: gemeente@veere.nl

Indienen zienswijze

Iedereen kan in deze inzageperiode een inspraakreactie indienen over het ontwerp. Dat kan mondeling of schriftelijk met vermelding van uw naam en adres en motivering. U kunt deze via email sturen naar gemeente@veere.nl, via post naar Gemeente Veere, Postbus 1000, 4357 ZV Domburg. Of u kunt een afspraak maken voor een mondelinge inspraakreactie via onderstaande contactpersoon. Deze inspraakreacties betrekken we bij het definitieve voorstel aan de gemeenteraad.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. H. Oving via het algemene telefoonnummer 0118-555444 of stuur een email naar gemeente@veere.nl.

Domburg, 22 maart 2024,

Burgemeester en wethouders van Veere

Naar boven