Verlening omgevingsvergunning met afwijking voor 22 tijdelijke woningen aan het Kadijkje en besluit hogere waarde

 

Burgemeester en wethouders van Breda maken bekend dat zij op 21 maart 2024 ingevolge artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3° van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht de omgevingsvergunning hebben verleend voor:

het realiseren van 22 tijdelijke woningen aan het Kadijkje, locatie kadastraal bekend als gemeente Breda, sectie G, nummer 4114 (NL.IMRO.0758.AB2023207003-VG01)

 

Ter inzage

De omgevingsvergunning, het besluit hogere waarde en overige bijlagen zijn digitaal in te zien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Crisis- en herstelwet

Gelet op artikel 6 van het Besluit uitvoering Crisis- en herstelwet is op de aanvraag, anders dan is bepaald in artikel 3.10, eerste lid, onderdeel a, van de Wabo, Afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht niet van toepassing. De reguliere voorbereidingsprocedure op basis van paragraaf 3.2 van de Wabo is daarom toegepast.

 

Mer -beoordelingsbesluit

Uit de vormvrije mer-beoordeling (aanmeldnotitie) die ten behoeve van het plan is uitgevoerd, blijkt dat er door het plan geen negatieve milieugevolgen optreden. Burgemeester en wethouders van Breda hebben dan ook besloten dat er geen milieueffectrapport hoeft te worden opgesteld. De aanmeldnotitie is als bijlage bij de ruimtelijke onderbouwing bij de omgevingsvergunning gevoegd.

 

Wet geluidhinder

Uit akoestisch onderzoek blijkt dat op de gevels van de nieuwe woningen niet overal kan worden voldaan aan de wettelijke voorkeursgrenswaarde. Burgemeester en wethouders van Breda hebben daarom ontheffing verleend van de voorkeursgrenswaarde met een besluit tot het vaststellen van een hogere waarde voor de hoogst toelaatbare geluidsbelasting. Dit besluit maakt onderdeel uit van de omgevingsvergunning.

 

Bezwaar

Tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning en het besluit hogere waarde kan binnen zes weken vanaf de dag na de datum van verzending van de omgevingsvergunning een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij burgemeester en wethouders, Postbus 90156, 4800 RH Breda of via www.breda.nl/bezwaarschrift-indienen.

 

Tevens kan om het treffen van een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzieningenrechter van de rechtbank in Breda, sector bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

 

Informatie

Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met de gemeente via www.breda.nl, twitter @breda, WhatsApp 06 – 46 66 26 66, facebook Gemeente Breda of bel 14 076.

Naar boven