Vaststelling bestemmingsplan Fazantenlaan 13-15

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen (NH) maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘’Fazantenlaan 13-15’’ heeft vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de verwijdering van de bestemming recreatiewoning en deze te wijzigen naar een reguliere woning. De functieaanduiding ‘recreatiewoning’ op het gehele perceel is vervallen en aan de Fazantenlaan 15 is een bouwvlak ingetekend.

Waar en wanneer kunt u stukken inzien?

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken liggen met ingang van 22 maart 2024 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Bergen, Jan Ligthartstraat 4, 1817 MR Alkmaar. Het bestemmingsplan met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.omgevingswet.overheid.nl onder planID NL.IMRO.0373.BPG05007Fazantln13-C001.

Hoe kunt u reageren?

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Van deze mogelijk kunnen gebruik maken:

  • Belanghebbenden;

  • Niet-belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • Niet-belanghebbenden van wie redelijkerwijs niet verwacht kon worden at zij een zienswijze hebben ingediend.

Het beroep kan met ingang van 23 maart 2024, gedurende zes weken bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingesteld. Het beroepsschrift moet gestuurd worden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U kunt ook digitaal beroep instellen via: https://digitaalloket.raadvanstate.nl.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de hiervoor genoemde beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak verzoeken met het oog op onverwijlde spoed een voorlopige voorziening te treffen

Het verzoek dient geadresseerd te worden aan de Raad van State, ter attentie van de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien binnen de beroepstermijn een dergelijk verzoek is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Team Plannen en Projecten van de gemeente Bergen (NH), tel. 088 – 909 9207 of via e-mail nathalietajesflores@debuch.nl.

 

Gemeente Bergen, 20 maart 2024

Naar boven