Didam arrest: één-op-één verhuur gemeentegrond Den Drul Cuijk

De Hoge Raad heeft op 26 november 2021 het Didam-arrest gewezen. In dit arrest is bepaald dat een overheidslichaam dat een onroerende zaak wil verkopen of verhuren, aan (potentiële) gegadigden de gelegenheid moet bieden om mee te dingen naar deze onroerende zaak indien er meerdere gegadigden zijn voor de verkoop/verhuur of redelijkerwijs te verwachten is dat er meerdere gegadigden zijn.

Deze mededingingsruimte hoeft niet te worden geboden als bij voorbaat al vaststaat of mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de verkoop/verhuur. De gemeente Land van Cuijk is voornemens om delen van de noordelijke en westelijke oeverstrook, aan het adres Den Drul 17 te Linden, te verhuren aan aangrenzende eigenaar van Den Drul 17, te Linden. De oeverstroken zijn kadastraal bekend onder Land van Cuijk, sectie M nummers 526 ged., 534 ged., 547 ged,, en 569 ged. en M 680 ged 526 (ged.) en hebben een gezamelijke oppervlakte van ca. 6.300 m2.De oeverstrook is begroeid en heeft een natuurfunctie. De gemeente verleent toestemming voor onderhoud van de strook en onder behoud van de natuurfunctie en passend in de geldende omgevingsvergunning. Ter plaatse morgen geen vaartuigen of boten aanmeren.

De eigenaar van Den Drul 17 exploiteert ter plaatse een minicamping. De noordelijke en westelijke oeverstrook grenst direct aan deze minicamping.. De oeverstrook behoudt zijn natuurfunctie. Gezien de ligging van de oeverstrook, grenzend aan en bereikbaar via Den Drul 17, en de natuurfunctie die behouden dient te blijven, is er naar het oordeel van de gemeente slechts één serieuze gegadigde.

Bent u desalniettemin van mening dat u ook in aanmerking dient te komen voor de huur van onderstaande percelen omdat u interesse heeft en ook aan de gestelde criteria kunt voldoen, dan kunt u dit schriftelijk en gemotiveerd uiterlijk binnen 20 kalenderdagen na de datum van deze publicatie aan de gemeente kenbaar maken. In uw brief of email staat in elk geval uw naam, adres, datum, e-mailadres, telefoonnummer en de reden op grond waarvan u meent in aanmerking te komen voor de huur. In dat geval onderzoekt de gemeente of de verhuur alsnog op basis van een openbare procedure dient plaats te vinden.

Uw zienswijze (schriftelijk) kunt u richten aan burgemeester en wethouders van de gemeente Land van Cuijk, Postbus 7, 5360 AA Grave (e-mailadres: gemeente@landvancuijk.nl) o.v.v. “ZIENSWIJZE Verhuur oeverstrook Den Drul te Linden, zaaknummer Z/23/156559

 

Naar boven