Aanwijzings- en mandaatbesluit penvoerder regionale POK-middelen IJmond 2024

Wettelijke grondslag: Artikel 9 Algemene subsidieverordening 2020 en afdeling 10.1.1 Algemene wet bestuursrecht

 

Aanwijzings- en mandaatbesluit penvoerder regionale POK-middelen IJmond 2024

Artikel 1 Aanwijzing penvoerder

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heemskerk wijst de gemeente Velsen aan als penvoerder zoals bedoeld in artikel 9 van de Algemene subsidieverordening 2020 van de gemeente Heemskerk, in het kader van de financiële middelen die vanuit de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvang naar gemeenten zijn gekomen.

Artikel 2 Mandaat, volmacht en machtiging

  • 1.

    Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heemskerk verleent aan de teamleider van het team Regie & Opgave van de gemeente Velsen mandaat tot het nemen van besluiten op aanvragen tot het verstrekken van subsidie aan organisaties die bijdragen aan de doelen die voortvloeien uit de Parlementaire Ondervragingscommissie Kinderopvang.

  • 2.

    De gemandateerde is bevoegd tot het verrichten van alle handelingen, benodigd voor de voorbereiding, bekendmaking en uitvoering van een door hem in mandaat uit te oefenen bevoegdheid.

  • 3.

    Dit besluit is van overeenkomstige toepassing op het verrichten van privaatrechtelijke rechtshandelingen (volmacht) en feitelijke handelingen (machtiging).

Artikel 3 Grenzen mandaat

De uitoefening van de gemandateerde bevoegdheid geschiedt binnen de grenzen en met inachtneming van het ter zake geldende recht, specifiek met inachtneming van artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, alsmede de geldende beleids- en uitvoeringsregels.

Artikel 4 Instructies

De gemandateerde neemt bij de uitoefening van de gemandateerde bevoegdheid de volgende instructies als bedoeld in artikel 10:6, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht, in acht.

  • a.

    De gemandateerde oefent de gemandateerde bevoegdheid niet uit indien hij hiertoe geen voorafgaand positief advies heeft gekregen van de betrokken beleidsmedewerker van de gemeente Heemskerk.

  • b.

    De gemandateerde oefent de gemandateerde bevoegdheid niet uit indien hij bij de te nemen beslissing een persoonlijk belang heeft als bedoeld in artikel 2:4, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht.

  • c.

    De ondertekening van besluiten, als bedoeld in artikel 2, luidt:

    ‘Namens burgemeester en wethouders van Heemskerk,

    [naam teamleider], teamleider Regie & Opgave van de gemeente Velsen

    gevolgd door de handtekening van de teamleider.

Artikel 5 Inwerkingtreding

Dit besluit treedt in werking op de eerste dag na bekendmaking.

Artikel 6 Citeertitel

Dit besluit wordt aangehaald als: Aanwijzings- en mandaatbesluit penvoerder regionale POK-middelen IJmond 2024.

Aldus vastgesteld in de B&W vergadering van 19 maart 2024,

burgemeester en wethouders van Heemskerk,

de secretaris,

de burgemeester,

Naar boven