Uitgifte onroerende zaken (gronden en/of opstallen). Voornemen tot het vestigen van een recht van opstal ten behoeve van een geldautomaat van Geldmaat B.V. aan de Molenweg te Voorthuizen.

 

De gemeente Barneveld is voornemens een recht van opstal te vestigen op een perceel gemeentegrond ten behoeve van een geldautomaat van Geldmaat B.V. aan de Molenweg te Voorthuizen.

 

Objectinformatie

Adres: Molenweg te Voorthuizen

Kadastraal perceel: Gemeente Voorthuizen, sectie F, nummer 1872 (ged.)

Perceelgrootte: circa 10 m²

 

Criteria voor aangaan overeenkomsten

Naar het oordeel van de gemeente Barneveld is Geldmaat B.V. op grond van de navolgende criteria de enige serieuze gegadigde die in aanmerking komt voor deze voorgenomen vestiging van een recht van opstal.

 

Hierbij zijn de volgende criteria in overweging genomen:

  • 1.

    Het realiseren van een geldautomaat is op grond van wet- en regelgeving voorbehouden aan Geldmaat B.V. Andere partijen komen daarom niet in aanmerking;

  • 2.

    Met deze voorgenomen vestiging van een recht van opstal treft de gemeente voorzieningen in het algemeen belang, namelijk de instandhouding van voldoende geldautomaten;

  • 3.

    De gemeente ontvangt een marktconforme prijs voor de verhuur van het perceeltje gemeentegrond.

     

De gemeente Barneveld meent derhalve dat op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor het vestigen van een recht van opstal op het bovengenoemde perceel gemeentegrond. Bij de beoordeling van de criteria komt de gemeente een zekere beleidsvrijheid toe.

 

Vervaltermijn

Bent u het niet eens met de deze voorgenomen vestiging van een recht van opstal, omdat u van mening bent dat u ook in aanmerking dient te komen voor het vestigen van een recht van opstal op dit perceel gemeentegrond én voldoet aan de gestelde criteria, dan dient u binnen 20 kalenderdagen na dagtekening van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Gelderland. Indien u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit binnen voornoemde termijn van 20 kalenderdagen schriftelijk mede te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding naar info@barneveld.nl o.v.v. deze casus.

 

Deze termijn is een vervaltermijn. Bij gebreke van een tijdig en gemotiveerd bericht vervalt het recht u tegen het aangaan en uitvoeren van de koopovereenkomst en de ruilovereenkomst te verzetten en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en Geldmaat B.V. zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn(en) alsnog tegen het voornemen resp. het aangaan van de opstalovereenkomst zou worden opgekomen.

 

Blijft een kort geding uit, dan is de gemeente vrij om (verder) gevolg te geven aan haar voornemen tot het vestigen van een recht van opstal op het bovengenoemde perceel gemeentegrond.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente Barneveld uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad d.d. 26 november 2021, ECLI:NL:HR:2021:1778 (Didam-arrest).

Naar boven