Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling Investeringen Accommodaties Sportverenigingen Den Haag 2024

Toelichting

 

De Subsidieregeling investeringen accommodaties sportverenigingen Den Haag 2024 stimuleert verenigingen om verbeteringen aan hun accommodaties door te voeren en deze toekomstbestendiger te maken. Op 1 januari 2024 is deze regeling in werking getreden en gebleken is dat sportverenigingen van buurgemeenten zich statutair in Den Haag vestigen om subsidie en ondersteuning op grond van deze regeling aan te vragen bij de gemeente Den Haag. Dit terwijl de sportaccommodatie, die zij binnen de Haagse gemeentegrenzen gebruiken in eigendom is van een andere gemeente. Om dit tegen te gaan, is de definitie van particuliere verhuurder gewijzigd en een weigeringsgrond toegevoegd.

 

Besluitvorming

 

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag,

 

gelet op artikel 5 van de Algemene subsidieverordening Den Haag 2020,

 

besluit vast te stellen de Regeling tot wijziging van de Subsidieregeling investeringen accommodaties sportverenigingen Den Haag 2024:

 

Artikel I

De Subsidieregeling investeringen accommodaties sportverenigingen Den Haag 2024 wordt gewijzigd als volgt:

 

  • A

    In artikel 1:1 en artikel 1:5, onder c, wordt “particuliere verhuurder” vervangen door: verhuurder.

 

  • B

    Aan artikel 3:1 wordt, onder verlettering van de onderdelen a tot en met d in b tot en met e, een onderdeel toegevoegd dat luidt:

    a. de aanvraag wordt gedaan door een beheerstichting of sportvereniging, die zich na 1 januari 2023 in de gemeente Den Haag gevestigd heeft en waarvan de sportaccommodatie in eigendom is van een andere gemeente.

 

Artikel II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na datum van uitgifte van het Gemeenteblad waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 januari 2024.

 

Den Haag, 19 maart 2024

Het college van burgemeester en wethouders,

 

de secretaris,

Ilma Merx

 

de burgemeester,

Jan van Zanen

 

Naar boven