Bekendmaking voorgenomen vestiging van recht van opstal ten behoeve van COROOS Conserveren B.V.

 

Adressen: Middenweg en Fleerbosseweg te Kapelle

Percelen: sectie S, nummer 203 en nummer 707, gedeeltelijk, zoals aangegeven op bijgevoegde situatietekening.

 

De gemeente Kapelle is voornemens om overeenkomstig artikel 5:101 BW een recht van opstal te vestigen op bovengenoemde percelen ten behoeve van COROOS Conserveren B.V.. De vestiging van het opstal recht vindt plaats voor het aanleggen van glasvezelnetwerk ten behoeve van het uitbreiden van het netwerk tussen de verschillende bedrijfspanden van COROOS Conserveren B.V..

 

Serieuze gegadigden

Op basis van recente jurisprudentie dient de gemeente het gelijkheidsbeginsel toe te passen bij voorgenomen verkopen/gronduitgiftes en het vestigen van zakelijke rechten. Daarvoor dient de gemeente een selectieprocedure te doorlopen om op die wijze serieuze gegadigden mee te laten dingen en zo gelijke kansen te creëren. Een selectieprocedure kan echter achterwege blijven indien bij voorbaat vaststaat of redelijkerwijs mag worden aangenomen dat op grond van objectieve, toetsbare en redelijke criteria slechts één serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de aankoop of ingebruikname van het perceel grond.

 

Enige serieuze gegadigde

De gemeente stelt zich op het standpunt dat COROOS Conserveren B.V. als enige serieuze gegadigde in aanmerking komt voor de voorgenomen vestiging van het recht van opstal. De naastgelegen percelen zijn in eigendom van COROOS Conserveren B.V.. Het vestigen van het recht van opstal is noodzakelijk voor het uitbreiden van het netwerk tussen de verschillende bedrijfspanden. Daarnaast heeft COROOS Conserveren B.V. een onherroepelijke vergunning verkregen voor het aanleggen van het netwerk.

 

Bedenkingen

Heeft u bedenkingen tegen het voornemen tot vestigen van het recht van opstal, dan dient u binnen twintig kalenderdagen na datum van deze publicatie een kort geding aanhangig te maken bij de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Als u een kort geding aanspant, verzoeken wij u ons dit schriftelijk mee te delen, bij voorkeur door het per e-mail opsturen van de conceptdagvaarding aan gemeente@kapelle.nl. Blijft een kort geding uit, dan is de gemeente vrij om (verder) gevolg te geven aan haar voornemen tot ingebruikgeving van de bovengenoemde grond.

 

Met deze publicatie geeft de gemeente uitvoering aan het arrest van de Hoge Raad van 26

november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778).

 

Gepubliceerd op 21 maart 2024

 

Naar boven