Omgevingsvisie gemeente Vijfheerenlanden vastgesteld door de gemeenteraad

 

Op donderdag 8 februari 2024 heeft de gemeenteraad Vijfheerenlanden ingestemd met de omgevingsvisie voor de gemeente Vijfheerenlanden. De Omgevingswet, die sinds 1 januari dit jaar geldt, verplicht alle gemeenten om een omgevingsvisie op te stellen over de toekomst van de gemeente.

 

De omgevingsvisie is opgesteld voor het grondgebied van de gemeente Vijfheerenlanden. De visie beschrijft de hoofdlijnen en toekomstrichting voor het beheer, het gebruik en de ontwikkeling van de fysieke leefomgeving in de gemeente Vijfheerenlanden. Eén verhaal voor de ruimtelijke toekomst van Vijfheerenlanden over mogelijkheden om te wonen, werken, recreëren, ondernemen, maar ook op een gezond, duurzaam en veilig leefklimaat. De omgevingsvisie vormt het kader voor toekomstige ruimtelijke ontwikkelingen, toekomstig beleid en het omgevingsplan (voorheen het bestemmingsplan).

 

De omgevingsvisie heeft ter inzage gelegen en hierop zijn zienswijzen ingediend. De omgevingsvisie is daarop aangepast. Er is geen bezwaar of beroep mogelijk.

 

Naar boven