Ontwerp-evenementenvisie gemeente Harlingen 2024

Elk jaar wordt er met de inzet van vrijwilligers, ondernemers, verenigingen en stichtingen een verrassend groot aanbod aan evenementen in onze gemeente georganiseerd. Maar in de afgelopen jaren hebben we ook gemerkt dat organisatoren tegen verschillende problemen aanliepen, waardoor er de behoefte is ontstaan om met een visie sturing te geven aan evenementen die binnen onze gemeente worden georganiseerd.   

Voorafgaand aan het uitwerken van deze evenementenvisie heeft een uitgebreid participatietraject plaatsgevonden onder belanghebbenden. Zo zijn verschillende betrokkenen geïnterviewd, is er een vragenlijst uitgezet onder inwoners binnen onze gemeente en is er werkbijeenkomst georganiseerd met evenementenorganisatoren. Alle opbrengsten zijn verwerkt in de evenementenvisie gemeente Harlingen 2024. In de evenementenvisie gemeente Harlingen 2024 is te lezen hoe de gemeente een stimulerende omgeving wil aanbieden voor evenementenorganisatoren. Per strategielijn staat daarbij beschreven met welke acties hieraan gewerkt wordt.

De ontwerp-evenementenvisie gemeente Harlingen 2024 ligt van 18 maart 2024 tot en met 29 april 2024 ter inzage in het gemeentehuis (Voorstraat 35 te Harlingen) en is digitaal te raadplegen via bijgevoegde link. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen over de evenementenvisie. Zienswijzen kunnen worden ingediend via info@harlingen.nl of schriftelijk via gemeente Harlingen, t.a.v. het college, postbus 10.000, 8860 HA Harlingen onder vermelding van het onderwerp “zienswijze evenementenvisie”. Ingekomen zienswijzen worden meegenomen in de definitieve besluitvorming over de evenementenvisie.

Naar boven