Ontwerp omgevingsvisie gemeente Valkenburg aan de Geul

Aanhef

Het college van Gemeente Valkenburg aan de Geul maakt bekend dat zij het ontwerp van de regeling "Omgevingsvisie Valkenburg aan de Geul" vrijgeven voor terinzagelegging.

Ontwerp omgevingsvisie

Het ontwerp van de "Omgevingsvisie Valkenburg aan de Geul" betreft:

Gemeente Valkenburg aan de Geul heeft een Ontwerp Omgevingsvisie opgesteld. Daarin staat op hoofdlijnen hoe we de gemeente willen inrichten met het oog op de toekomst. Het gaat daarbij over thema's als wonen, voorzieningen, landschap, natuur, veiligheid, verkeer, monumenten, duurzaamheid, aanpassing aan klimaatverandering en economie. 

De provincie Limburg heeft al een Omgevingsvisie (POVI) vastgesteld. Onze gemeentelijke Omgevingsvisie moet in lijn zijn met de uitgangspunten van de POVI. 

Afgelopen jaren hebben we hard gewerkt om met inbreng van heel veel mensen en partijen te komen tot een ontwerp Omgevingsvisie voor de gemeente. Tijdens dat proces is vanuit verschillende vakgebieden ambtelijk input geleverd. Denk aan wonen, water, ruimtelijke ordening, vrijetijdseconomie en natuur en landschap. Daarnaast zijn diverse sessie georganiseerd met het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Ook hebben we inwoners en ondernemers gevraagd om met ons mee te denken. Daarnaast hebben we in het voortraject afgestemd met onze ketenpartners, waaronder de Provincie Limburg, buurgemeenten en Waterschap Limburg. Nu zijn we benieuwd naar wat u van de ontwerp Omgevingsvisie vindt. 

Terinzagelegging

De ontwerp omgevingsvisie ligt met ingang van 21‑03‑2024 gedurende een termijn van zes weken, tot en met 01‑05‑2024 ter inzage:

  • Tijdens de openingstijden kunt u de papieren versie van de ontwerp omgevingsvisie inzien in het gemeentehuis te Geneindestraat 4 te Valkenburg. 

  • U kunt de ontwerp omgevingsvisie ook digitaal raadplegen op https://www.officielebekendmakingen.nl/ onder besluitnaam Ontwerp omgevingsvisie gemeente Valkenburg aan de Geul en via de gemeentelijke website: https://www.valkenburg.nl/actueel/projecten/omgevingsvisie-visie-op-valkenburg-aan-de-geul

Voor de exacte inhoud van de stukken verwijzen wij u naar de locaties waar u de stukken kunt inzien.

Zienswijzen

Tijdens de inzagetermijn kan iedereen zienswijzen indienen. U kunt een schriftelijke reactie sturen onder vermelding van 'zienswijze ontwerp Omgevingsvisie' en 'zaaknummer 1229069'. 

Per e-mail info@valkenburg.nl of per post: 

Gemeente Valkenburg aan de Geult.a.v. Afdeling FEO / beleidsmedewerker RO en projectleider Omgevingswet Postbus 9986300 AZ Valkenburg

U kunt ook mondeling een zienswijze indienen. Dat kan alleen op afspraak. Neem daarvoor contact op met de gemeente via 14 043. 

Vervolgproces en gegevensbescherming

Na de inzagetermijn worden de ontvangen reacties behandeld. Daarna wordt de Omgevingsvisie - met een advies over de ontvangen reacties - in 2024 ter besluitvorming voorgelegd aan de gemeenteraad. Tegen de vaststelling van de Omgevingsvisie staat geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open. 

De gemeente verwerkt uw persoonsgegevens alleen als dat nodig en in overeenstemming is met de privacy wet- en regelgeving. 

Ondertekening

Gemeente Valkenburg aan de Geul, 20 februari 2024

Het college van burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul. 

Naar boven