Kennisgeving uitgifte van gemeentegrond

  • Datum: 21 maart 2024

  • Nummer: Z.305772

Objectinformatie

  • Adres: Ruwaardlaan (ter hoogte van nr. 2)

  • Kadastraal perceel: Gemeente Huizen, sectie A, nummer 1843

  • Perceelgrootte: 14 m² (“gemeentegrond”)

De gemeente Huizen (de "Gemeente") is voornemens om gemeentegrond uit te geven aan DELTA Fiber Netwerk B.V. (de "Gegadigde") ten behoeve van het plaatsen van een PoP-station.

De Gemeente komt tot het oordeel dat alleen de Gegadigde in aanmerking komt voor uitgifte van gemeentegrond op basis van de volgende objectieve, toetsbare en redelijke criteria en de volgende overwegingen:

De Gemeente acht het wenselijk dat er ook voor de inwoners van de Ruwaardlaan en omgeving een glasvezelnetwerk aanwezig is om zo toegang te krijgen tot een hoogwaardige en snelle verbinding voor internet, televisie en telefonie. Voor de aanleg is een zogenaamde PoP-station nodig die fungeert als een verdeelstation. Delta Fiber Netwerk B.V. is van plan een glasvezelnetwerk aan te leggen mits zij de genoemde gemeentegrond in eigendom kan verkrijgen. Op basis van de ingediende instemmingsaanvraag en het aanwezige netwerk van andere providers gaat de gemeente er van uit dat Delta Fiber Netwerk B.V. de enige serieuze gegadigde is om een glasvezelnetwerk aan te leggen en de gemeentegrond aan te kopen.

Vervaltermijn

De Gemeente zal na verloop van 20 dagen na de datum van deze publicatie overgaan tot bovengenoemde uitgifte, tenzij voordien, dat wil zeggen uiterlijk op 10 april 2024 vóór 12.00 uur, een kort geding tegen dit voornemen aanhangig wordt gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden-Nederland.

Bij gebreke van het tijdig aanhangig maken van een kort geding binnen voornoemde termijn, vervalt het recht om in rechte op te komen tegen de voorgenomen uitgifte en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans zijn de rechten daarop verwerkt. De Gemeente en de Gegadigde zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen bovengenoemde uitgifte zou (kunnen) worden opgekomen.

Met deze publicatie geeft de Gemeente – voor zover van toepassing – uitvoering aan het Didam-arrest van de Hoge Raad van 26 november 2021 (ECLI:NL:HR:2021:1778)

Naar boven