Weigering vaststelling bestemmingsplan Blekersveld

Burgemeester en wethouders van Bloemendaal maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 14 maart 2024 heeft besloten het bestemmingsplan `Blekersveld´ (NL.IMRO.0377.Bveld-vg01) niet vast te stellen.

Het ontwerpbestemmingsplan was opgesteld ten behoeve van de realisatie van 80 sociale huurwoningen op het terrein gelegen tussen Blekersveld en de Westelijke Randweg. De gemeenteraad heeft besloten een nieuwe ruimtelijke procedure te willen starten voor een plan met andere uitgangspunten (maximaal 120 sociale huurwoningen).

Het raadsbesluit tot niet vaststelling van het bestemmingsplan ‘Blekersveld’ ligt met ingang van 22 maart 2024 gedurende zes weken voor een ieder ter visie tijdens openingstijden op het gemeentekantoor te Overveen. Via de website www.ruimtelijkeplannen.nl kunt u het besluit digitaal raadplegen.

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen gedurende de terinzagelegging tegen het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet. Het besluit treedt in werking op 3 mei 2024, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Overveen 2013

Het niet vaststellen van het bestemmingsplan ´Blekersveld´ heeft tot gevolg dat het bestemmingsplan ‘Overveen 2013’ nog steeds vigerend is op de locatie. U kunt het vigerende bestemmingsplan raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl of via het Omgevingsloket.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de heer Pijpers via 14 023.

 

Naar boven