Bekendmaking voorgenomen pachtuitgifte van grond door de gemeente Druten

 

 

Context

De gemeente Druten is sinds kort eigenaar van percelen gelegen in het plangebied Deest-Zuid en tussen de Vriezeweg en Grote Straat en de Van Heemstraweg te Deest.

Objectinformatie

De percelen zijn kadastraal bekend als:

Gemeente Druten, sectie E, nummer 124, groot ca 25.470 m2

Gemeente Druten, sectie E, nummer 765, groot ca 24.104 m2

Gemeente Druten, sectie E, nummer 137, groot ca 37.490 m2

Voornemen tot aangaan pachtovereenkomsten

De gemeente Druten is voornemens om de pachtrelatie met de pachters in dit gebied voort te zetten middels geliberaliseerde pachtovereenkomsten.

De voormalige pachters zijn de enige serieuze gegadigden

Naar het oordeel van de gemeente zijn de eerdere pachters de enige serieuze gegadigden die in aanmerking komen voor het aangaan van geliberaliseerde pachtovereenkomsten. Gelet op de voorgenomen ontwikkeling heeft de gemeente de gronden – afhankelijk van de fasering – relatief snel zelf weer nodig. De eerdere pachters kennen de gronden, hebben ook al (eerder) geïnvesteerd in deze gronden en kunnen snel aan de slag. Daarbij komt dat het plantseizoen inmiddels is gestart en alvorens er vanuit een openbare verkoopprocedure een goede kandidaat is geselecteerd, is het plantseizoen voorbij.

Gelet op het voorgaande is de gemeente van oordeel dat er op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria de eerdere pachters de enige serieuze gegadigden zijn. Ten overvloede zij erop gewezen dat de gemeente daarbij een ruime mate van beleidsvrijheid toekomt.

Vervaltermijn

Tegen dit voornemen kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld.

Mocht u zich niet kunnen verenigen met het voornemen tot het aangaan van pachtovereenkomsten met de eerdere pachters en merkt u zichzelf aan als belanghebbende dan dient u dat kenbaar te maken binnen een termijn van 20 kalenderdagen na publicatie van deze bekendmaking. Deze termijn merken wij aan als vervaltermijn. Na deze termijn vervalt uw recht om tegen al het voornoemde in rechte op te komen en/of daarop enige vordering tot schadevergoeding of welke andere aanspraak dan ook te baseren, althans heeft u uw rechten daarop verwerkt. De gemeente en pachters zouden immers onredelijk worden benadeeld indien pas na deze (duidelijk kenbaar gemaakte) termijn alsnog tegen het voornemen respectievelijk het aangaan van de overeenkomsten zou worden opgekomen.

Reacties kunnen worden verstuurd naar:

T.a.v. team Grondzaken

Postbus 1

6650 AA DRUTEN

 

Druten, 20 maart 2024

Burgemeester en Wethouders van Druten

S.W.P.J. Sengers, burgemeester

B. Janssen, secretaris

Naar boven