Gemeente Amstelveen –vastgesteld bestemmingsplan “Flitsbezorgdiensten Amstelveen”

Z 23 - 013 090

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 13 maart 2024 het bestemmingsplan “Flitsbezorgdiensten Amstelveen” heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan (IDN: NL.IMRO.0362.PP11-VG01) met de bijbehorende stukken wordt gedurende 6 weken, van 22 maart 2024 tot en met 2 mei 2024 ter inzage gelegd.

 

B estemmingsplan

Met het opstellen van dit paraplubestemmingsplan worden flitsbezorgdiensten en bijbehorende darkstores mogelijk gemaakt op bedrijventerrein De Loeten, Westwijk, Bovenkerk (tussen Beneluxbaan en de Zetterij) en Amstelveen Zuid (BTAZ) in Amstelveen. Hiermee wordt gereguleerd dat flitsbezorgdiensten zich vestigen op locaties die passen bij de aard van de functie van het bedrijf met oog op behoud van een aangenaam woon- en leefklimaat. Het paraplubestemmingsplan is een uitwerking van het ‘Afwegingskader vestiging flitskoeriers’ dat op 29 maart 2023 door de raad is vastgesteld.

 

Ter inzage

Met ingang van 22 maart 2024 ligt het paraplubestemmingsplan “Flitsbezorgdiensten Amstelveen”, met de daarbij bijbehorende stukken, gedurende 6 weken op de volgende wijzen ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode NL.IMRO.0362.PP11-VG01; en

  • via de gemeentelijke website https://0362.ropubliceer.nl/;

  • bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1 (enkel op afspraak). U kunt een afspraak maken via 020 540 4911.

 

Let op! Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Bestemmingsplannen zijn in te zien via het Omgevingsloket. Via de site van ruimtelijkeplannen.nl wordt u automatisch doorgestuurd naar het Omgevingsloket. Via ‘Regels op de kaart’ kunt u het bestemmingsplan inzien.

 

Beroep

Binnen 6 weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd kan tegen het besluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door:

belanghebbenden;

niet - belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren hebben gebracht;

niet- belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren te brengen.

 

Het beroepschrift moet zijn voorzien van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Naast het schriftelijk instellen van beroep is het mogelijk digitaal beroep aan te tekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Via de link https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ is het vooralsnog alleen voor burgers mogelijk om het beroep digitaal in te dienen.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treden het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven