Gemeente Amstelveen – Vaststelling bestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan 150 kV Hoogspanningsverbinding Amstelveen”

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken, ingevolge het bepaalde in artikel 4.6, lid 2 van de Invoeringswet Omgevingswet juncto 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad van Amstelveen in de vergadering van 13 maart 2024 heeft vastgesteld het bestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan 150 kV Hoogspanningsverbinding Amstelveen” met bijbehorende stukken (IDN: NL.IMRO.0362.PP08-VG01).

 

Met dit bestemmingsplan wordt de bestaande hoogspanningsverbinding van 150 kV (globaal het tracé Amstelveen Noord) bestemd en voorzien van een beperkingenzone aan weerszijde van deze leiding. Binnen deze beperkingenzone geldt een vergunningplicht voor verschillende werken en werkzaamheden waardoor de leveringszekerheid van elektriciteit voor Amstelveen en de regio en veiligheid rond de leiding wordt geborgd.

 

Ter inzage

Met ingang van 22 maart 2024 ligt het bestemmingsplan “Paraplubestemmingsplan 150 kV Hoogspanningsverbinding Amstelveen’ met bijbehorende stukken gedurende 6 weken op volgende wijzen ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362.PP08-VG01, en

  • via de gemeentelijke website, link: http://0362.ropubliceer.nl

  • de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1. Er dient hiervoor eerst een afspraak te worden gemaakt via tel. 020-5404911.

 

Let op! Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet in werking getreden. Bestemmingsplannen zijn vanaf die datum in te zien via het Omgevingsloket. Via de site van ruimtelijkeplannen.nl wordt u automatisch doorgestuurd naar het Omgevingsloket. Via ‘Regels op de kaart’ kunt u het bestemmingsplan inzien.

 

Beroep

Binnen 6 weken na de dag waarop het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is gepubliceerd kunnen belanghebbenden en degene die tijdig een zienswijze hebben ingediend op het ontwerpbestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het is voor burgers ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via de link http://digitaalloket.raadvanstate.nl/. Degene die beroep heeft ingesteld kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

 

Naar boven