Besluit van de raad van de gemeente Barneveld tot wijziging van de Financiële verordening gemeente Barneveld

De raad van de gemeente Barneveld;

 

gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders, nummer 3287 ;

 

gelet op artikelen 212, 213 en 213a van de Gemeentewet en het Besluit begroting en verantwoording gemeenten en provincies;

 

besluit:

 

De Financiële verordening gemeente Barneveld wordt gewijzigd, waarbij artikel 3 lid 4 en artikel 4 lid 2 en artikel 24 onderdeel c zijn gewijzigd.

Artikel I  

Artikel 3 Autorisatie begroting en begrotingswijzigingen

  • 4.

    Indien burgemeester en wethouders voorzien dat een geautoriseerd programma dreigt te worden overschreden, wordt dit door hen aan de raad ter autorisatie voorgelegd. Voor afwijkingen binnen het bestaande beleid gebeurt dit via de tussentijdse rapportage, bedoeld in artikel 5, voor afwijkingen met een minimum van € 50.000 aan lasten of baten van het budget op het programma. Kleinere afwijkingen kunnen ook ter autorisatie worden voorgelegd indien deze als politiek en/of bestuurlijk gevoelig worden beoordeeld.

  • Afwijkingen aan het einde van het begrotingsjaar, die niet eerder in een rapportagemoment zijn geautoriseerd door de raad worden toegelicht in de jaarrekening en worden via vaststelling van de jaarrekening door de raad geautoriseerd.

Artikel 4 Investeringen

  • 2.

    Indien het burgemeester en wethouders voorzien dat een investeringsbedrag dreigt te worden overschreden, wordt dit door burgemeester en wethouders aan de raad ter autorisatie voorgelegd. Dit gebeurt voor afwijkingen met een minimum van € 50.000 én meer dan 2% aan uitgaven of inkomsten.

  • Kleinere afwijkingen kunnen ook ter autorisatie worden voorgelegd indien deze als politiek en/of bestuurlijk gevoelig worden beoordeeld. De autorisatie gebeurt via de tussentijdse rapportage, als bedoeld in artikel 5.

  • Afwijkingen aan het einde van het begrotingsjaar, die niet eerder in een rapportagemoment zijn geautoriseerd door de raad worden toegelicht in de jaarrekening en worden via vaststelling van de jaarrekening door de raad geautoriseerd.

Artikel 24 Taken en Bevoegdheden

Artikel 24 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1.

    Onderdeel c komt te luiden:

    • c.

      vaststellen controleprotocol

Artikel II  

Dit besluit treedt in werking op de dag na die waarop de publicatie ervan plaatsvindt en werkt terug tot en met 1 januari 2023.

Vastgesteld in de openbare vergadering van 14 maart 2024.

De raad voornoemd,

de griffier,

de voorzitter,

Naar boven