Voornemen tot verkoop gronden

 

De gemeente Veldhoven geeft hierbij kennis van haar voornemen om te verkopen:

 

percelen grond, gelegen in het projectgebied “Gehucht-zuid”, kadastraal bekend gemeente Veldhoven, sectie C, nummers 3224, 3389 en 5350 (gedeeltelijk), in totaal groot circa 13.809 m², aan Land’s-Heeren B.V. (KvK-nr. 17139345), ten behoeve van ontwikkeling en realisatie van 66 woningen en 2 parkeerhoven.

 

De beoogd koper komt als enige serieuze gegadigde in aanmerking voor de aankoop van de grond, aangezien de gemeente hiermee invulling geeft aan een bouwclaim. Deze bouwclaim is vastgelegd door middel van een koop- en bouwclaimovereenkomst die op 20 december 2005 tot stand is gekomen.

 

De gemeente Veldhoven is op grond van het voorgaande van mening, dat zij – in afwijking van het uitgangspunt dat een overheid bij het voornemen tot verkoop van onroerende zaken via een selectieprocedure aan potentiële gegadigden ruimte moet geven om mee te dingen, zoals de Hoge Raad heeft uitgemaakt in zijn uitspraak van 26 november 2021 – over mag gaan tot een één-op-één verkoop van de hier bedoelde gronden omdat Land’s-Heeren B.V. gezien de bouwclaim de enige serieuze gegadigde is om voornoemde gronden te kopen.

 

Vervaltermijn

 

Tegen de voorgenomen overdracht kunnen geen zienswijzen, bezwaren of beroep in de zin van de Awb worden ingediend c.q. ingesteld. Partijen die zich niet kunnen verenigen met dit voornemen, dienen uiterlijk 20 dagen na publicatie een gerechtelijke procedure in kort geding aanhangig te hebben gemaakt bij de rechtbank Oost-Brabant door middel van het laten uitbrengen van een dagvaarding in kort geding aan het adres van de gemeente Veldhoven.

 

De termijn van 20 kalenderdagen is een vervaltermijn. Wanneer niet binnen deze termijn een kort geding aanhangig is gemaakt kunnen er geen aanspraken jegens de gemeente ter zake de ontwikkeling van de betreffende grond worden gemaakt.

 

Naar boven