Toestemming voor een verhuurvergunnig aan Thijmstraat 3H te Nijmegen

Op 14 december 2023 ontvingen wij uw aanvraag voor een verhuurvergunning opkoopbescherming voor het adres Thijmstraat 3H. Uw aanvraag is geregistreerd onder zaaknummer Z23.168864.

Wij hebben uw aanvraag inhoudelijk beoordeeld. Wij vermelden het concrete besluit hieronder.

Besluit verhuurvergunning opkoopbescherming

Wij besluiten, gelet op artikel 41 van de Huisvestingswet 2014, de verhuurvergunning opkoopbescherming te verlenen.

De verhuurvergunning wordt verleend op basis van de toegevoegde documenten, die deel uitmaken van het besluit. In de bijlage leest u meer over de overwegingen.

De besluitvormingsprocedure is uitgevoerd overeenkomstig het bepaalde in hoofdstuk 7 van de Huisvestingswet 2014 en aan hoofdstuk 3A van de Huisvestingsverordening Gemeente Nijmegen 2020.

Publicatie

Het besluit publiceren wij op www.overheid.nl.

Rechtsmiddelen

Tegen dit besluit kan door belanghebbenden bezwaar of beroep en een verzoek om voorlopige voorziening ingediend worden. Daarover informeren wij u in de bijlage.

Heeft u vragen?

Dan kunt u contact opnemen met mevrouw R. Klein Hulse. Zij is per e-mail te bereiken via r.kleinhulse@nijmegen.nl.

Bijlage 1: Overwegingen

Bij het nemen van het besluit hebben wij het volgende overwogen:

De gemeenteraad bepaalt in de huisvestingverordening voor welke vormen van het in gebruik geven van een in die verordening aangewezen woonruimte een vergunning als bedoeld in het eerste lid, wordt verleend.

Vaststaat dat u eigenaar bent van de woonruimte aan de Thijmstraat 3H in Nijmegen.

Een vergunning als bedoeld in artikel 41, eerste lid Huisvestingswet 2014, wordt in ieder geval verleend indien de woonruimte in gebruik wordt gegeven aan een woningzoekende die een bloed- of aanverwantschap in de eerste of tweede graad heeft met de eigenaar.

Wij verlenen de verhuurvergunning aan u, omdat u voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een verhuurvergunning. U heeft aangetoond dat u de eigenaar bent van de woning en dat de woonruimte in gebruik genomen wordt door een woningzoekende waarmee u een bloed- of aanverwantschap heeft in de eerste of tweede graad.

Bijlage 2: Rechtsmiddelen

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht bezwaar maken tegen dit besluit. De termijn bedraagt zes weken en deze termijn gaat in op de dag na bekendmaking van het besluit.

Het ondertekende bezwaarschrift kan worden ingediend bij het College van burgemeester en wethouders van Nijmegen en dient gezonden te worden aan:

Burgemeester en Wethouders van Nijmegen

Postbus 9105

6500 HG Nijmegen

Het bezwaarschrift dient op grond van artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht ten minste te bevatten:

  • -

    de naam en het adres van de indiener;

  • -

    de dagtekening;

  • -

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht, samen met het zaaknummer zoals vermeld in het briefhoofd van ons besluit;

  • -

    de gronden van het bezwaar.

Als u bezwaar maakt tegen een besluit wordt de werking van het besluit niet opgeschort.

Voorlopige voorziening

Hebben u of belanghebbenden er belang bij dat dit besluit niet in werking treedt, dan kan een voorlopige voorziening worden aangevraagd. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij:

Rechtbank Gelderland

Team Bestuursrecht

Postbus 9030

6800 EM Arnhem

Hiervoor moet u kosten betalen (griffierecht). Wanneer een verzoek om voorlopige voorziening wordt toegewezen treedt de beschikking pas in werking nadat hierover een beslissing is genomen.

Voor de ontvankelijkheid van het verzoek om een voorlopige voorziening te treffen, is het van belang dat:

  • -

    een afschrift van het bezwaarschrift wordt toegezonden;

  • -

    er gelet op de betrokken belangen sprake is van onverwijlde spoed.

Het verzoekschrift om een voorlopige voorziening dient aan dezelfde eisen als het bezwaarschrift te voldoen (artikel 6:5 van de Algemene wet bestuursrecht).

Naar boven