Mededeling voornemen verhuur gemeentelijk vastgoed

De gemeente is voornemens om de parkeerplaats bij het station Halfweg-Zwanenburg aan de Houtrakkerweg te Halfweg, kadastraal bekend gemeente Haarlemmermeer, sectie L, nummers 3007 en 3371 (gedeeltelijk), tijdelijk te verhuren aan NS Vastgoed B.V.

De parkeerplaats bij het station is gerealiseerd om het parkeren voor OV-reizigers te faciliteren. In de praktijk blijkt dat de parkeerplaats vooral gebruikt wordt voor andere doeleinden, waaronder lang parkeren. Het strategisch autoparkeerbeleid Haarlemmermeer heeft als doel de parkeercapaciteit optimaal te verdelen; “de juiste parkeerder op de juiste plaats”.

Om parkeren voor OV-reizigers te stimuleren en ander gebruik tegen te gaan is de gemeente voornemens de parkeerplaats aan de Nederlandse Spoorwegen (NS) te verhuren. De NS kan als huurder van de parkeerplaats, parkeren voor OV-reizigers tegen een laag tarief mogelijk maken.

De gemeente Haarlemmermeer is daarom van oordeel dat op grond van objectieve, redelijke en toetsbare criteria de NS de enige denkbare gegadigde is om in aanmerking te komen voor het aangaan van de huurovereenkomst voor deze parkeerplaats.

Eenieder die wil reageren op de (voorgenomen) verhuur kan dat gemotiveerd doen door binnen 20 dagen na deze publicatie een e-mail te sturen naar mevrouw M.G. Konst (malou.konst@haarlemmermeer.nl).

Naar boven