Kennisgeving voornemen wijziging omgevingsplan Prinses Beatrixweg 8 Schalkhaar

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Deventer bereiden een wijziging voor van het omgevingsplan. Deze wijziging ziet op de huidige zorglocatie aan de Prinses Beatrixweg 8 in Schalkhaar. Met deze kennisgeving kondigen burgemeester en wethouders, in overeenstemming met artikel 16.29 van de Omgevingswet, de voorgenomen wijziging van het omgevingsplan aan. Overeenkomstig artikel 10.2, lid 1 van het Omgevingsbesluit wordt bij deze kennisgeving aangegeven hoe burgers, bedrijven, maatschappelijke organisaties en bestuursorganen bij de voorbereiding worden betrokken.

 

Het plan

Het plan is om de bestaande bebouwing te slopen en maximaal 12 grondgebonden woningen terug te bouwen.

 

De locatie

De locatie bevindt zich aan de Prinses Beatrixweg 8 in Schalkhaar.

 

Wijziging Omgevingsplan gemeente Deventer

De geplande woningbouw past niet in het nu geldende omgevingsplan. Om toch de verwezenlijking van dit bouwplan mogelijk te maken is voor de locatie een wijziging nodig van het omgevingsplan.

 

Participatie heeft plaatsgevonden

De in voorbereiding zijnde wijziging van het omgevingsplan is bedoeld om het voorgenomen bouwplan mogelijk te maken. Voor dit bouwplan heeft in een voorfase reeds participatie plaatsgevonden, waarbij de omgeving en overige belanghebbenden hun mening, wensen en bezwaren over het plan kenbaar konden maken. Het verloop en de uitkomsten van dit traject worden bij de wijziging van het omgevingsplan beschreven en meegenomen.

 

U kunt pas reageren op de wijziging tijdens de wettelijke procedure

De wijziging van het omgevingsplan vindt plaats volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Dit betekent dat eerst een ontwerpbesluit wordt opgesteld. Dit ontwerpbesluit wordt zes weken ter inzage gelegd. Op het ontwerpbesluit kan eenieder tijdens deze periode richting de gemeente een reactie geven met een zienswijze. Om tot een ontwerpbesluit te komen betrekt de gemeente zo nodig andere bestuursorganen, zoals het waterschap en de provincie.

 

Er liggen nu nog geen stukken ter inzage

Daarom kunnen nog geen zienswijzen worden ingediend. Dat kan pas als het ontwerpbesluit voor het wijzigen van het omgevingsplan klaar is. Als het zover is, dan laten wij dat weten via een melding in het digitale gemeenteblad.

 

Informatie

Voor informatie over het voornemen het omgevingsplan te wijzigen kunt u contact opnemen met de heer S. Weertman van het team Projecten, Realisatie en Ontwikkeling, telefoon 14 0570.

 

 

 

 

 

Naar boven