ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDEN Bosselaar Zuid 2020 te ZEVENBERGEN

 

ONTWERPBESLUIT HOGERE WAARDEN

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat zij voornemens zijn hogere waarde geluid vast te stellen voor de bouw van woningen in de woonwijk Bosselaar Zuid aan de Smaragd te Zevenbergen.

Dit ontwerpbesluit heeft betrekking op het ontwerpwijzigingsplan Bosselaar zuid 2020, dat de wijziging van de bestemming ‘verkeer’ naar ‘wonen’ mogelijk maakt voor de bouw van woningen aan de Smaragd te Zevenbergen. Uit het akoestisch onderzoek is gebleken dat ter plaatse van de planlocatie de voorkeursgrenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai vanwege de Zuidrand wordt overschreden tot ten hoogste 50 dB. De voorkeursgrenswaarde ten gevolge van wegverkeerslawaai voor woningen bedraagt 48 dB (artikel 82 Wgh). Artikel 83 Wgh biedt de mogelijkheid om in binnenstedelijk gebied een hogere waarde vast te stellen van maximaal 63 dB (lid 2). Om wonen op deze locatie mogelijk te maken is een geluidbelasting in het gebied tussen de voorkeursgrenswaarde en de maximaal toelaatbare grenswaarde alleen toelaatbaar na vaststelling van hogere waarden door het college.

De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om hogere grenswaarden vast te stellen, indien blijkt dat de overschrijding van de voorkeursgrenswaarden niet volledig door geluid beperkende maatregelen kan worden tegengegaan. Gelet op de situatie en het uitgevoerde onderzoek wordt geconcludeerd dat geluidreducerende maatregelen redelijkerwijs niet mogelijk zijn. Het is noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen voor de bouw van de woningen.

Ter inzage

Het ontwerpbesluit en het akoestisch onderzoek liggen vanaf 21 maart tot en met 2 mei 2024 tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bij de receptie ter inzage.

Procedure

Gedurende deze termijn kan tegen het besluit van het college beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het instellen van beroep is mogelijk voor diegene die tijdig zijn of haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont hiertoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest.

Het instellen van beroep schorst de werking van het wijzigingsplan niet. Het is mogelijk om, als beroep is ingesteld, binnen de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State om een voorlopige voorziening te vragen. Er moet dan wel sprake zijn van een spoedeisend belang.

 

12 maart 2024 te Zevenbergen

Naar boven