Kennisgeving op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening: Vaststelling bestemmingsplan Ondergrondse verkabeling Nieuwegein

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nieuwegein maken bekend dat, de gemeenteraad in zijn vergadering op 29 februari 2024 het bestemmingsplan Ondergrondse verkabeling Nieuwegein NL.IMRO.0356.BPNG2022HER001-VA01 met bijbehorende stukken ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Het plan

Op 1 januari 2019 is de Wet voortgang energietransitie ingegaan. Deze wet regelt de verkabeling van hoogspanningslijnen. In Nieuwegein gaat het om de hoogspanningslijn door de wijken Galecop, Blokhoeve, Huis de Geer en de Liesbosch die ondergronds gelegd zal worden. Dit bestemmingsplan regelt de juridische verankering van de ondergrondse hoogspanningslijn vanaf Oudenrijn (A2) tot aan het verdeelstation Nieuwegein aan de Ravensewetering.

 

Hoe kunt u het plan inzien?

Inzage van bovengenoemde stukken is mogelijk tijdens kantooruren bij de receptiebalie van de gemeente, Zoomstede 19 te Nieuwegein (3431 HK). Daarnaast kunt u het bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl met planid: NL.IMRO.0356.BPNG2022HER001-VA01.

 

Hoe kunt u reageren?

Tegen een bestemmingsplan kan door een belanghebbende beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn start op de dag nadat het bestemmingsplan ter inzage is gelegd en bedraagt 6 weken.

 

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

  • a.

    de naam en adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • d.

    de gronden van het beroep (motivering).

 

Als binnen bovenvermelde termijn geen beroep wordt ingesteld verkrijgt het bestemmingsplan een onherroepelijke status.

Tevens kan diegene die beroep heeft ingesteld, binnen de beroepstermijn, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Wanneer binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde afdeling, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

18 maart 2024,

Burgemeester en wethouders van Nieuwegein,

 

 

 

Naar boven