Besluit tot wijziging van Aanwijzingsbesluit krachtens artikel 2:32 van de Algemene plaatselijke verordening Utrecht

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht,

Gelet op artikel 2:32 lid 2 van de Algemene plaatselijke verordening;

 

Overwegende dat

het actualiseren van het aanwijzingsbesluit naar laatste inzichten en,

het uitbreiden van het gebied binnenstad en station Leidsche Rijn waar het 14 dagen regime geldt

 

Besluiten het Aanwijzingsbesluit krachtens artikel 2:32 van de Algemene plaatselijke verordening Utrecht volgt te wijzigen:

 

Artikel I

A. Artikel 2, tweede alinea, komt te luiden:

Voetgangersgebied in de binnenstad en het Stationsgebied: bestaande uit alle openbare plaatsen in het gebied omsloten door: Westplein, Sijpesteijnkade, Sijpesteijntunnel, denkbeeldige lijn langs het spoor tot Leidseveer, Leidseveer, Catharijnekade, Vredenburg, Viestraat, Potterstraat, Lange Jansstraat, Janskerkhof, Boothstraat, Voorstraat, Wittevrouwenstraat, Lucasbolwerk, denkbeeldige lijn langs de singel naar de Nobeldwarsstraat, Hieronymusplantsoen, Kromme Nieuwegracht, Drift, Janskerkhof, Korte Jansstraat, Domstraat, Domplein, Wed, Oudegracht, Lijnmarkt, Zadelstraat, Mariaplaats, Catharijnesingel, Moreelsepark, Laan van Puntenburg, Moreelsebrug, Croeselaan, zoals aangegeven op tekening 1.

B. Artikel 2, vierde alinea, komt te luiden:

Omgeving station Lunetten: bestaande uit alle openbare plaatsen in het gebied voor het station, zijnde het voorplein aan het Furkaplateau, en onder het spoortalud en Maarschalkerweerdpad zoals aangegeven op tekening 3.

C. Artikel 2, negende alinea, komt te luiden:

Omgeving station Leidsche Rijn Centrum: bestaande uit alle openbare plaatsen in het gebied omsloten door het Reykjavikplein en onder het spoortalud, plus het busstation, zoals aangegeven op tekening 8.

D. Als bijlagen worden toegevoegd de tekeningen 1 t/m 8.

Artikel II

Dit besluit treedt in werking de dag na bekendmaking in het gemeenteblad;

 

 

Aldus vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Utrecht, in de vergadering van 12 maart 2024.

De burgemeester

Sharon A.M. Dijksma

De secretaris,

Michiel J. Ruis

Bezwaarclausule

Vindt u het besluit om bepaalde reden onjuist? Dan kunt u bezwaar maken.

U kunt uw bezwaar digitaal indienen. Daarvoor kunt u alleen gebruik maken van het door de gemeente beschikbaar gestelde digitale formulier. Dit vindt u op www.utrecht.nl/bezwaar. U kunt het bezwaar niet per e-mail insturen.

Maakt u liever per brief bezwaar, dan kunt u uw bezwaarschrift sturen aan <Burgemeester en wethouders gemeente Utrecht>.

Het adres is:

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Zorg ervoor dat u het bezwaarschrift indient binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit. Daarmee voorkomt u dat wij uw bezwaarschrift niet meer kunnen behandelen.

In het bezwaarschrift neemt u in ieder geval op:

uw naam, adres, datum en handtekening; graag ook het telefoonnummer waarop u overdag te bereiken bent;

een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht; vermeld hierbij de datum van bekendmaking van dat besluit of stuur een kopie van het besluit mee;

de reden waarom u vindt dat het besluit onjuist is;

een volmacht, als u het bezwaarschrift namens iemand anders indient.

Als er sprake is van een spoedeisende situatie kunt u daarnaast een voorlopige voorziening vragen aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Midden Nederland, sector bestuursrecht, postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Voor het in behandeling nemen van zo’n verzoek betaalt u griffierecht.

Bijlagen

 

 

 

Naar boven